Σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη εκτάκτως ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Η δύσκολη επιδημιολογικά κατάσταση που επικρατεί κατά την τελευταία εβδομάδα στη Βόρεια Ελλάδα, έχει θέσει σε εγρήγορση κυβέρνηση και επιστήμονες.

Ενδεικτικό της σοβαροτητας στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη είναι ότι την Τρίτη (6/4) θα μεταβούν στις περιοχές για τον συντονισμό των υγειονομικών σχηματισμων, ο αν. υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμανης, ο γενικός γραμματέας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ- ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων

Στις 10:00 το πρωί της Τρίτης, ο κ. Κοντοζαμάνης θα προεδρεύσει σύσκεψης με Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Καμπανάκι από τον υπουργό Υγείας

Τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Κοζάνης αυξήθηκαν κατά 97,56%, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα να μην έχουν καθόλου κενές κλίνες ΜΕΘ, ανέφερε το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αντίστοιχα όπως είπε,  στον Νομό Θεσσαλονίκης καταγράφονται 3.776 ενεργά κρούσματα. Ειδικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αύξηση κατά 45% το τελευταίο δεκαήμερο.

Μαγιορκίνης: Κυριαρχούν οι μεταλλάξεις στη Βόρεια Ελλάδα 

Την ίδια ώρα, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπερογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης με αφορμή πρόσφατες εικόνες συνωστισμού στην Θεσσαλονίκη υπογράμμισε πως «πλέον το καμπανάκι με αυτές τις εικόνες θα το χτυπάμε 10 φορές αν πέρυσι το χτυπούσαμε σε αντίστοιχες εικόνες μία φορά.

Η πιθανότητα να γίνουν μεταδόσεις είναι εξαιρετικά υψηλές και έχουμε να κάνουμε και με ευρεία διασπορά μεταλλάξεων  που έχουν 20% περισσότερη μεταδοτικότητα, σημείωσε ο καθηγητής.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.