Ακέφαλο και πάλι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο – Τι λέει το Υπ. Υγείας, πότε ξεκινούν τα τακτικά χειρουργεία

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και πάλι στο επίκεντρο, μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας που εκτελούσε χρέη διοικητή ύστερα από την καρατόμηση της διοίκησης πριν λίγες μέρες από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Μετά την παραίτηση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Χάρη Λυδάκη, το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων.

Για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους”.

Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας.

Η παραίτηση του προσωρινού διοικητή σχετίζεται σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr με την μετακίνηση γιατρών από το Βενιζέλειο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες

Ο παθολόγος ιατρός Χάρης Λυδάκης που εκτελούσε χρέη διοικητή, με επιστολή που απέστειλε στην 7η ΥΠΕ γνωστοποίησε πως παραιτείται και από την θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και από τα καθήκοντα του εκτελών χρέη Διοικητή.

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Λυδάκης αναφέρει πως ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή του την απόφαση, είναι η μετακίνηση των Παθολόγων του Βενιζελείου προς άλλα νοσοκομείο έτσι ώστε να καλυφθούν οι εφημερίες.

«Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή που απέστειλε στην Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας ζητήθηκε από τον κ. Λυδάκη η μετακίνηση παθολόγου στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη εφημερίας ωστόσο εκείνος φέρεται να αρνήθηκε. Ίδιες πληροφορείς αναφέρουν όπως του έγινε σαφές ότι σε περίπτωση που μείνει ακάλυπτη η εφημερία στο Ρέθυμνο θα φέρει ο ίδιος ευθύνη και μάλιστα ποινική. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Λυδάκης, που δεν ήταν νέος διοικητής ούτε είχε οριστεί διοικητής αλλά εκτελούσε θητεία που έληγε στις 31/12/2023, επέλεξε να παραιτηθεί και να μεταβεί ο ίδιος στο Ρέθυμνο για την εκτέλεση της εφημερίας.

Φωτό: Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Διαβάστε επίσης

Σε πρώτο πρόσωπο – Πώς βίωσα τον αυτισμό στο σχολείο και το Πολυτεχνείο

Το σαρδάμ του Μιχάλη, το ανήσυχο γεύμα της Αγαπηδάκη και o «συνωστισμός» για τον ΕΟΦ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.