Αγαπηδάκη: 1.429 πολίτες προσήλθαν σε δομές Υγείας, στη Θεσσαλία, το τελευταίο 24ωρο

Περισσότεροι από 1.400 κάτοικοι επισκέφτηκαν το τελευταίο 24ωρο της δομές Υγείας, στη Θεσσαλία, όπως έκανε γνωστό η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Αγαπηδάκη, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, σήμερα στις 26 δομές που έχουμε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, τις επισκέφτηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 1.429 συμπολίτες μας για ανάγκες υγείας. Έτσι έχουμε σήμερα 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 62 νέες διαγνωσμένο λοιμώξεις του αναπνευστικού. Σύνολο κρουσμάτων από την αρχή της πλημμύρας έχουμε 181 γαστρεντερίτιδας και 187 λοιμώξεις του αναπνευστικού

Σε σχέση με τις νοσηλείες, έχουμε τρεις νέες νοσηλείες σήμερα και 12 ανθρώπους που νοσηλεύονται για γαστρεντερίτιδα, ενώ σε σχέση με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού έχουμε 7 νέες νοσηλείες και 15 συνολικά.

Διανομή προστατευτικού εξοπλισμού στη Θεσσαλία

«Σήμερα βρέθηκα στα χωριά της Καρδίτσας που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις πλημμύρες για να μοιράσουμε εξοπλισμό προστασίας, προστατευτικές στολές, γαλότσες από καουτσούκ. Είναι η τρίτη διανομή που γίνεται και θα συνεχίσουν να γίνονται τέτοιες διανομές. Θα φτάσουμε στο σύνολο 25.000 τεμάχια διανομές σε πολίτες, προστατευτικό εξοπλισμό από τα λασπώδη ύδατα που υπάρχουν σε όλη την περιοχή, είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.

Θεσσαλία: Δίκτυο υδροδότησης 

Αναφορικά με το δίκτυο υδροδότησης και την ασφάλεια του νερού, η κα Αγαπηδάκη επεσήμανε: Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 170 δειγματοληψίες και έχουμε δύο αλλαγές σε σχέση με το Δήμο Τεμπών. Για τις υπόλοιπες περιοχές τα αποτελέσματα παραμένουν ως έχουν. Δηλαδή ό,τι έχουμε ανακοινώσει ως τώρα για τους δήμους, όπου το νερό είναι κατάλληλο και ακατάλληλο, εξακολουθεί να ισχύει.

Για την πόλη του Βόλου περιμένουμε κάποιες μικροβιακές αναλύσεις για συγκεκριμένα παθογόνα μέχρι αύριο το μεσημέρι. Εάν λοιπόν αυτές οι δύο αναλύσεις είναι καθαρές και οι μικροβιολογικοί δείκτες είναι και αυτοί εντός των πλαισίων, τότε θα μπορέσουμε από αύριο να πούμε ότι το νερό στο Βόλο είναι κατάλληλο και για ανθρώπινη χρήση.

Στο Δήμο Τεμπών, στη Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος, Μακρυχωρίου, Γόννων, Κάτω Ολύμπου και την Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίου, όπου το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Για το Δήμο Τρικκαίων, στις Κοινότητες Προδρόμου, Πρίνου, Πλατάνου, Ξυλοπάροικου, Γοργογυρίου, Γενεσίου και Αρδανίου είναι επίσης ακατάλληλο το νερό.

Το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που είναι εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιεί καθημερινά αναλύσεις με νέες δειγματοληψίες για το νερό και κάθε μέρα θα σας δίνουμε ό,τι νέο στοιχείο υπάρχει σε σχέση με την ανοσολογική επιτήρηση, για να έχουμε έγκαιρη και άμεση αναγνώριση των περιοχών υψηλού κινδύνου για λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται με τα κουνούπια», σημείωσε καταλήγοντας η κα Αγαπηδάκη.

Διαβάστε επίσης 

Η «άγνωστη» Φωφώ, η νέα πλατφόρμα και ο Φιλίππου που μετράει μέρες

AIDS: Ένας στους 6 που ζει με τον ιό HIV στην Ευρώπη, δεν το γνωρίζει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.