ΕΟΠΥΥ: Πώς θα διακινηθούν οι ακριβές θεραπείες τον Αύγουστο

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας τον Αύγουστο, οι οποίοι λαμβάνουν συγκεκριμένες θεραπείες από το περιορισμένο δίκτυο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός προχώρησε στην έκδοση ειδικής ανακοίνωσης για τη διανομή μιας σειράς Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από το κανάλι των ιδιωτικών φαρμακείων.

Επί της ουσίας, με την ανακοίνωση αυτή, ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τα ιδιωτικά φαρμακεία για τις περιόδους όπου δεν θα είναι εφικτή η εξυπηρέτησή τους από τη σχετική πλατφόρμα κάλυψης των αναγκών από κάθε εταιρεία. Αφορά δε συνολικά 79 σκευάσματα 19 διαφορετικών φαρμακευτικών εταιρειών.

ΕΟΠΥΥ: Φάρμακα υψηλού κόστους 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Θέτουμε υπόψιν σας ότι κατά την περίοδο του Αυγούστου και λόγω αδυναμίας ορισμένων φαρμακευτικών και μεταφορικών εταιρειών, η διεκπεραίωση αιτημάτων για χορήγηση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας θα είναι δυνατή σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα».

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι γενικότερα η διακίνηση των ΦΥΚ από το δίκτυο των ιδιωτικών φαρμακείων, αποτελεί μια διαδικασία η οποία εδώ και πολύ καιρό απασχολεί τόσο την αλυσίδα φαρμάκων όσο και τους ασθενείς. Με μόλις 32 φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, για πολλούς συμπολίτες μας, η εξασφάλιση της απαραίτητης θεραπείας είναι δύσκολη.

Την ίδια στιγμή, για την εξυπηρέτηση των αναγκών, ο ΕΟΠΥΥ κάνει συμφωνίες με εταιρείες courier προκειμένου να στέλνει τις θεραπείες στα σημεία που μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση οι ασθενείς. Όμως και αυτή η διαδικασία έχει προκαλέσει αντιμαχίες μεταξύ φαρμακευτικών και φαρμακοποιών-φαρμακαποθηκαρίων.

Διαβάστε επίσης 

Δάγκειος πυρετός: Έρχονται, όντως, επίπεδα ρεκόρ; Τι λένε ΠΟΥ και ΕΟΔΥ

Η κορυφή του παγόβουνου τα δηλωμένα περιστατικά θερμοπληξίας – Η εικόνα στην Αττική

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.