Παράταση στις συνταγές του ΕΟΠΥΥ και επανέκδοση για τους πάσχοντες με χρόνιες ασθένειες

Παράταση στις συνταγές του ΕΟΠΥΥ και επανέκδοση για τους πάσχοντες με χρόνιες ασθένειες, προβλέπει ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή, ενόψει εκλογών.

Η παράταση στις συνταγές φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ρύθμιση, ενώ προβλέπεται και η επανέκδοση συνταγών χρονίων πασχόντων στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Με την ίδια ρύθμιση, προβλέπονται επίσης η επανέκδοση γνωματεύσεων στο eDAPY, καθώς και η διενέργεια των rapid test από τα φαρμακεία.

Η ρύθμιση αυτή είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε και είχε ως τίτλο “Φαρμακευτικοί Σύλλογοι – Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος – Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Επιστημονικών Ερευνών και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις”. Ο νόμος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 87 Α’/08.04.23.

Παράταση στις συνταγές του ΕΟΠΥΥ

Σχετική ενημέρωση για τις «Νέες παρατάσεις των έκτακτων μέτρων λόγω πανδημίας», απέστειλε προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Με το νομοσχέδιο «Φαρμακευτικοί Σύλλογοι – Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος – Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Επιστημονικών Ερευνών και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», ΦΕΚ 87 Α’/08.04.23 , ψηφίστηκε και η «Παράταση ισχύος ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID -19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» που περιλαμβάνει ειδικότερα, παράταση του άρθρου για την «Απλοποίηση διαδικασιών παροχής υπηρεσιών υγείας» και πιο συγκεκριμένα:

-την παράταση της λήξης των συνταγών φαρμάκων ΕΟΠΥΥ έως τις 30/9ου,

-την επανέκδοση συνταγών χρονίων πασχόντων στο Σ.Η.Σ.,

-την επανέκδοση γνωματεύσεων στο eDAPY, καθώς και

-τη διενέργεια των rapid test από τα φαρμακεία.

Η νέα τρίμηνη παράταση των μέτρων ψηφίστηκε τώρα, διότι μετά τις 30 Ιουνίου – ημερομηνία κατά την οποία λήγουν οι τρέχουσες παρατάσεις βάσει του Νόμου 5034 (ΦΕΚ 69 Α΄/18.03.23) – δεν θα υπήρχε η δυνατότητα νομοθέτησης από την Ελληνική Βουλή, λόγω της εξέλιξης της διαδικασίας των Εθνικών εκλογών.

Διαβάστε επίσης

Δεν προσμετρώνται οι απουσίες λόγω COVID-19 – Τι προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

«Παγίδες» στο Πασχαλινό τραπέζι: Πώς να αποφύγετε καούρα και δυσπεψία

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.