Οι γιατροί παραλαμβάνουν τα φύλλα επίταξης

Άρχισε η επίδοση των φύλλων επίταξης σε 206 ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι καλούνται υποχρεωτικά να συνδράμουν στη διαχείριση της πανδημίας εντός του συστήματος Υγείας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιοανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Τα φύλλα είχαν παραδοθεί από νωρίς το πρωί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα για να αρχίσει η επίδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιατρικό Σύλλογο Αθηνών μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 3 περιπτώσεις γιατρών που έχουν μονογονεϊκή οικογένεια και δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα που συνεπάγεται η επίταξη. Όλοι οι γιατροί που για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ θα πρέπει να δικαιολογήσουν την άρνησή τους.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία (4325/2015) η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των υποχρεώσεων που προβλέπει η επίταξη τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

Διαβάστε επίσης

Α.Πελώνη: Δώσαμε όλα τα περιθώρια στους γιατρούς να ενισχύσουν οικειοθελώς το ΕΣΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.