Μόνο στο HS: Τι θα περιλαμβάνει το Dentist pass, ποια θα είναι η διαδικασία

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει το νέο Πρόγραμμα Dentist pass, για την οδοντιατρική κάλυψη παιδιών ηλικίας από 6 ως 12 ετών. Το Healthstories αποκαλύπτει σήμερα τι θα περιλαμβάνει το νέο Πρόγραμμα, αλλά και ποια είναι η διαδικασία, που αναμένεται να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι.

- Advertisement -

Ουσιαστικά παρέχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας οικονομική ενίσχυση για τη διενέργεια πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας σε παιδιά.

Στόχοι του Προγράμματος, τι θα περιλαμβάνει

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει ως στόχο να βελτιώσει την ποιότητα της προληπτικής οδοντιατρικής, με ομάδα – στόχο τα παιδιά του δημοτικού.

Συνήθως η πλημμελής οδοντιατρική φροντίδα μαρτυρά χαμηλό βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο. Τα, δε, προβλήματα στα δόντια στην παιδική ηλικία είναι κακός προγνωστικός δείκτης για την υγεία γενικότερα και σταδιακά συνοδεύονται από πόνο και ταλαιπωρία για τους πάσχοντες.

- Advertisement -

Οπότε είναι σημαντικό για τα παιδιά να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς, ώστε να βάλουν τον τακτικό έλεγχο των δοντιών στη ρουτίνα των παιδιών τους, προκειμένου εκείνα να μεγαλώσουν, έχοντας υγιή χαμόγελα.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι το Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής αφορά σε πάνω από 660.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories, οι προληπτικές πράξεις του Dentist pass θα αφορούν ενδεικτικά στα εξής:

1. Έλεγχο στοματικής υγιεινής

2. Καθαρισμό – απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας

3. Φθορίωση

4. Οδηγίες για τη σωστή στοματική υγιεινή.

Τα στάδια της διαδικασίας

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι:

  • Η οικονομική ενίσχυση θα πιστώνεται στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για αυτόν τον σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα ή από χρηματοπιστωτικό οργανισμό.
  • Οι δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος μέσω εκπροσώπου, που ασκεί την επιμέλεια του παιδιού ή έχει τη γονική μέριμνα.
  • Κάθε οικογένεια θα μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά – μέλη της.
  • Για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και για την πίστωση του χρηματικού ποσού θα δημιουργηθεί Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος Dentist pass, που θα είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (ΕΨΠ) της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).
  • Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα εισέρχεται ένας εκ των ασκούντων την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα μέσω των κωδικών taxis και θα αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, συμπληρώνοντας τον ΑΜΚΑ ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α) του ανήλικου, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην εφαρμογή και ειδικότερα τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.
  • Κάθε δικαιούχος του προγράμματος θα λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass).
  • Κάθε χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας.

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο για τα ράντζα σε Αττικό, Ευαγγελισμό, Λαϊκό και Γεννηματάς – Διαλογή ασθενών στο δημόσιο νοσοκομείο και μετά σε ιδιωτική κλινική

Σακχαρώδης Διαβήτης: Κάθε 30 δευτερόλεπτα και ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.