Αντιπαράθεση Πλεύρη – Ξανθού στη Βουλή, για τον Προσωπικό γιατρό

Στη Βουλή, μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, με τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, για τον Προσωπικό γιατρό. Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι να υπάρξει επάρκεια γιατρών, δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο των αντικινήτρων για όσους πολίτες δεν ενταχθούν στο θεσμό του Προσωπικού γιατρού, έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «ο θεσμός του Προσωπικού γιατρού αγκαλιάζεται από τους πολίτες», αφού από την 1η Αυγούστου που τέθηκε σε εφαρμογή,έχουν ενταχθεί 4.146.000 πολίτες που αντιστοιχούν στο 47 % του πληθυσμού που έχει δικαίωμα να εγγραφεί. «Οι Θεσμοί έχουν εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα εφαρμογής του οικογενειακού γιατρού, καθώς μέσα σε 45 ημέρες έχουν καλυφθεί οι στόχοι που έπρεπε να υλοποιηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Πλεύρης : Πάνω από 3.300 γιατροί έχουν ενταχθεί στο σύστημα 

Αναφορικά με τη συμμετοχή των γιατρών, ενημέρωσε τη Βουλή,ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν εγγραφεί στο σύστημα 3.329 γιατροί,εκ των οποίων οι 2.200 είναι του Δημοσίου και οι 1.200 του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα, ανέφερε ότι σε καθημερινή βάση μπαίνουν στο σύστημα περίπου 20 με 30 γιατροί, ωστόσο,σημείωσε ότι επειδή δεν φτάνουν  οι γενικοί γιατροί, θα πάμε- όπως είπε- και σε άλλες ειδικότητες που έχουν ως βάση την παθολογία, μοντέλο που εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Ιταλία.

Ξανθός : Προσωπικός γιατρός χωρίς διαπροσωπική σχέση

«Για αδιέξοδο που βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς έχει βαλτώσει ο θεσμός του Προσωπικού γιατρού», έκανε λόγο ο Ανδρέας Ξανθός, σημειώνοντας ότι ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα δεν μπορεί να στηριχθεί στα πέναλτι των αντικινήτρων και των επιβαρύνσεων των πολιτών,ούτε και στην ένταξη άσχετων ειδικοτήτων γιατρών,όπως γαστρεντερολόγων και φυσιάτρων.
Εκτίμησε δε, ότι τελικά θα οδηγηθούμε σε ένα σύστημα στο οποίο οι πολίτες δεν θα συναντήσουν ποτέ τον Προσωπικό τους γιατρό.

«Θα έχουμε προσωπικό γιατρό χωρίς διαπροσωπική σχέση με τον ασθενή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Διαβάστε επίσης

Στα κάγκελα οι πολυεθνικές, ο εξωστρεφής Άρης και η στυγνή Νάντια 

ΕΟΔΥ: Το 12-18% των θανάτων στην Ευρώπη και το 25% παγκοσμίως, αποδίδονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.