Σε Αργολίδα και Αρκαδία η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε σήμερα τις δομές της Αργολίδας και της Αρκαδίας και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία Άργους, Ναυπλίου και Τρίπολης, συνοδευόμενη από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Στο Άργος και το Ναύπλιο, η Αναπληρώτρια Υπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά όλες τις εγκαταστάσεις και τα τμήματα και να συζητήσει με τις διοικήσεις και τους εκπροσώπους των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών για όλα τα θέματα λειτουργίας, οργάνωσης και στελέχωσης.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η συνεργασία των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου σε επίπεδο ιατρικό και διοικητικό είναι προϋπόθεση για την άρτια κάλυψη των αναγκών φροντίδας υγείας όλου του νομού.

Στον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό του Υπουργείου βρίσκεται η αναβάθμιση των δομών, ένα μέρος της οποίας ήδη προχωρεί από τις τεχνικές υπηρεσίες, που εργάζονται με ενθουσιασμό, και ένα άλλο μέρος έχει ενταχθεί σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Για το ζήτημα της έλλειψης παιδιάτρων από τις δημόσιες δομές της Αργολίδας, η κα Γκάγκα ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει λύση.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης – που αποτελεί κομβική νοσηλευτική μονάδα για την περιοχή, καθώς διαθέτει καλές εγκαταστάσεις, νευροχειρουργική κλινική και ειδικές μονάδες – η Αναπληρώτρια Υπουργός, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τους θαλάμους νοσηλείας. Είχε συναντήσεις και συζητήσεις με γιατρούς, νοσηλευτές, με τη διοίκηση, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και με τον προϊστάμενο του ΕΚΑΒ Αρκαδίας.

Σε Αργολίδα και Αρκαδία η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

 

 

 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας παραβρέθηκε και στο Εργαστήριο Διασφάλισης της Ποιότητας στη Νοσηλευτική Υπηρεσίας, το οποίο διοργάνωσε ο Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας στις Υπηρεσίες Υγείας (ΟΔΙΠΥ), με συμμετοχή νοσηλευτών από όλη την Πελοπόννησο.

Η κα Γκάγκα εξήρε το έργο των νοσηλευτών, τονίζοντας ότι οι νοσηλευτικές υπηρεσίες είναι η «ραχοκοκαλιά» της υγειονομικής φροντίδας, αφού οι νοσηλευτές είναι εκείνοι που βρίσκονται πιο κοντά στους ασθενείς και φροντίζουν να τηρούνται όλες οι ιατρικές οδηγίες. Ανέφερε ακόμη ότι η διασφάλιση της ποιότητας και οι προτυποποιημένες διαδικασίες αποτελούν θεμελιώδες ζήτημα στην περίθαλψη και επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Υπουργείου στις δράσεις του ΟΔΙΠΥ.

Διαβάστε επίσης

ΕΔΕ στο ΑΧΕΠΑ – Νέες διαστάσεις της υπόθεσης για το έγγραφο του διοικητή

Πλεύρης: Τώρα βλέπουμε τα οφέλη της μεγάλης εμβολιαστικής κάλυψης και της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.