Η υπερμεταδοτική Όμικρον φέρνει νέα μέτρα στο τραπέζι

Οι ειδικοί συστήνουν προσοχή, τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και υπομονή,  καθώς κλιμάκωση της σαρωτικής μετάλλαξης Όμικρον αναμένεται σε δύο περίπου εβδομάδες. Όλο αυτό το κλίμα, επόμενο είναι να βάζει στο τραπέζι των ειδικών νέα μέτρα.

Έτσι, ενώ την εβδομάδα που τελειώνει σήμερα είδαμε αφενός έκρηξη κρουσμάτων αφετέρου κάποιες αλλαγές στη διαχείριση της πανδημίας όπως το χαμηλότερο πλαφόν στην τιμή των PCR test, τα ανανεωμένα πρωτόκολλα για τα σχολεία και τον τρόπο χορήγησης του πιστοποιητικού νόσησης, υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για ορισμένα νέα μέτρα τις εβδομάδες που έπονται.

Αναμένεται περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, παρά το θετικό μήνυμα από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία εκτίμησε πως «θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ σύντομα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή μία, δύο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν». Η ίδια, μάλιστα, προειδοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε αυξημένα κρούσματα, κοντά στις 50.000 ξανά.

Τα υπό συζήτηση μέτρα

Η αναμενόμενη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων το προσεχές διάστημα καθοδηγεί τις εξελίξεις για νέα μέτρα, τα οποία ήδη είναι στο πλάνο συζητήσεων της επιτροπής των ειδικών.

Τα πιο πιθανά μέτρα

  • Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50
  • Περαιτέρω περιορισμός του μέγιστου αριθμού των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης
  • Πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πελατών και από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης, όπου μέχρι σήμερα μπορούν να κάθονται επιδεικνύοντας αρνητικό rapid test.

Βέβαια, ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους 50 ετών και άνω, τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης

Δες τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κάνεις σανίδα για 2′ κάθε μέρα

Ποια μάσκα μας προστατεύει περισσότερο από την παραλλαγή Όμικρον ;

Γκάγκα: Υπομονή, θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.