Πλεύρης προς υπουργούς Υγείας ΕΕ : Πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού, υπογράμμισε ότι τους τελευταίους μήνες η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, προσθέτοντας παράλληλα την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών.

Ο υπουργός Υγείας,  αναφέρθηκε στα νέα μέτρα, όπως τα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υποχρεωτικότητα στους πολίτες άνω των 60 ετών και για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Παράλληλα στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 που στην Ελλάδα ξεκινά στις 15/12, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πλεύρης: Tο lockdown δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο

Εν τω μεταξύ, το σενάριο ενός lockdown απέκλεισε εκ νέου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζοντας πως «Tο lockdown δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο», μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, στο πλαισιο του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννιάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Παράλληλα, δήλωσε ότι φαίνεται πως το τέταρτο κύμα αρχίζει να επιπεδώνεται επισημαίνοντας ότι υπάρχει μείωση 24% στα κρούσματα σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης 

Υπουργείο Υγείας: Καμπάνια ενημέρωσης γιατρών για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων

Λύματα: Πτώση ιικού φορτίου στην Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.