Κικίλιας: Έχουμε προαγοράσει 30 εκατομμύρια εμβόλια για 15 εκατομμύρια πολίτες

“Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τον Ιούνιο και έχουμε προαγοράσει 30 εκατομμύρια εμβόλια για 15 εκατομμύρια πολίτες, άρα πολύ περισσότερα από τον υπάρχοντα πληθυσμό της χώρας.

Ήδη ξεπεράσαμε τον στόχο – βάση για τον πρώτο μήνα με 270.000 εμβολιασμούς”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας αναλυτικά στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τα μέτρα που ελήφθησαν για την υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Το μοναδικό αποτελεσματικό μέτρο είναι η καραντίνα», τόνισε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι “στο δυτικό κόσμο δεν υπάρχει χώρα που να εφάρμοσε άλλο μοντέλο διαχείρισης του κορονοϊού, που να έφερε καλύτερα αποτελέσματα, με όλα τα κράτη να προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της προστασίας της υγείας από τη μια και, της λειτουργίας της οικονομίας, της κοινωνίας και των σχολείων από την άλλη”.

Απαντώντας στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μητρώο COVID, ο υπουργός Υγείας, απέδωσε σε τεράστια παρανόηση τα περί δύο συστημάτων καταγραφής, λέγοντας ότι υπάρχει μόνο ένα που καταλήγει στην ΗΔΙΚΑ.

Αρκουμανέας: 35.000 αποστολές των εργαζομένων του ΕΟΔΥ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ο οποίος επέμεινε ότι “ένα είναι το εθνικό μητρώο COVID και δεν έχει σχέση με αυτό που εσκεμμένα κάποιοι παρουσιάζουν ως διπλό βιβλίο”.

Ο κ. Αρκουμανέας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο έργο των 1.000 εργαζομένων στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, που πραγματοποίησαν 35.000 αποστολές σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και έκαναν 1,5 εκατ. τεστ.

Χαρδαλιάς: Σε απόλυτη επιφυλακή και επαγρύπνηση

«Παραμένουμε σε συναγερμό, παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή και επαγρύπνηση», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι «στην Πολιτική Προστασία δεν είχαμε και δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου».

Αιχμές Κικίλια κατά του υγειονομικού προσωπικού στην Πάτρα

Αιχμές κατά του υγειονομικού προσωπικού στην Πάτρα που αρνείται τον εμβολιασμό, θέτοντας ζήτημα προσωπικής ευθύνης άφησε ο Βασίλης Κικίλιας, κλείνοντας τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.