Γκάγκα: Ο εμβολιασμός θα φέρει το τέλος της πανδημίας

O βαθμός ανοσίας έναντι της COVID-19 που θα επιτευχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, θα φέρει το τέλος της πανδημίας.

Αυτό ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σε εκδήλωση για την  COVID-19 ., που διοργάνωσε το  «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center».

Η μεγάλη μας ασπίδα είναι ο εμβολιασμός, τόνισε η κα Γκάγκα.

Η κα Γκάγκα, κατέστησε σαφές ότι δεν σχεδιάζεται επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, καθολικά, σε όλο τον πληθυσμό. «Είναι ένα μέτρο που δεν έχει λάβει καμία χώρα του κόσμου», τόνισε.

Εμβόλια RΝΑ

Αναφερόμενη στα RΝΑ εμβόλια, η κα Γκάγκα σημείωσε: «Όλη αυτή η παραπληροφόρηση που υπάρχει γύρω από το RΝΑ και πως θα αγγίξει το γενετικό μας υλικό, είναι τελείως αβάσιμη. Η τεχνολογία RΝΑ μας προστατεύει, είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα της επιστήμης και ας θυμηθούμε ότι τα πρώτα RΝΑ εμβόλια ξεκίνησαν 30 χρόνια πριν.

Είναι μια τεχνολογία που την είχαμε, δεν είναι καινούργια, και είναι πολύ σημαντικό που την έχουμε».

Μίξη εμβολίων

Σχετικά με την μίξη των εμβολίων, η κα Γκάγκα επισήμανε ότι «η αναμνηστική δόση δεν είναι απαραίτητο να γίνει με το ίδιο εμβόλιο. Όπως και για τον τέτανο ή τη γρίπη  έτσι και για την COVID-19 δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο εμβόλιο».

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center» Θέμος Χαραμής,  αναφέρθηκε στη στήριξη που προσέφερε το νοσοκομείο, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην κορύφωση της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης 

Βαρύ το αποτύπωμα της πανδημίας στους ασθενείς με καρκίνο

Δέλτα: Ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι έχουν ίδιο ιικό φορτίο όταν μολύνονται

Αλλεργίες: Γιατί χειροτερεύουν το Φθινόπωρο- οι ειδικοί απαντούν

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.