Θ. Πλεύρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Ξανθός ζητούν να ανακαλέσω απόφαση επί υπουργίας του Ανδρέα Ξανθού

«Ο θεσμικός ρόλος του Υπουργού Υγείας δεν του επιτρέπει οποιαδήποτε παρέμβαση στις πειθαρχικές διαδικασίες και αποφάσεις των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας», απάντησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σήμερα το πρωί στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού σχετικά με την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον ιατρό και πρώην Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Π. Γεωργακόπουλο.

Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ άσκησε πειθαρχικό έλεγχο στον κ. Γεωργακόπουλο επειδή καλούσε σε απολογία γιατρούς – μέλη του ΙΣΑ για υπέρβαση των ορίων συνταγογράφησης για φάρμακα, εξετάσεις ή άλλες παροχές υγείας

Ο κ. Θ. Πλεύρης, για το συγκεκριμένο ζήτημα του κ. Γεωργακόπουλου, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός προσπαθεί να δημιουργήσει στην πραγματικότητα ένα πολιτικό ζήτημα, που αν υπάρχει, ευθύνεται ο ίδιος πρώτος γιατί για 16 μήνες το επέτρεψε.

Ο κύριος Γεωργακόπουλος ζητά να ανακαλέσω δυο αποφάσεις του Ιατρικού Συλλόγου ως παράνομες.

Η πρώτη απόφαση ελήφθη στις 24 Απριλίου, επί υπουργίας του κ. Ξανθού.

Από τις 24 Απριλίου του 2018 που βγήκε η απόφαση του Πειθαρχικού Ελέγχου, της αυτεπάγγελτης πειθαρχικής διαδικασίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέχρι τον Ιούλιο του 2019 δεν είδε αυτή την- όπως τη χαρακτηρίζει- «παράνομη» απόφαση για την οποία σήμερα έκανε ερώτηση;».

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός–Θεμιστοκλέους: Ξεκινά την Πέμπτη η χορήγηση της 3ης δόσης – Ποια η διαδικασία για τους δικαιούχους

MyHealth – Διαθέσιμες από σήμερα όλες οι συνταγές και τα παραπεμπτικά της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Πώς να εκπαιδεύσετε τη μύτη σας μετά την απώλεια όσφρησης λόγω COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.