Πιθανά στις αρχές του νέου χρόνου οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 5 ετών – Πότε αναλαμβάνουν οι παιδίατροι

Την ώρα που μετράμε αντίστροφα για τον προαιρετικό εμβολιασμό με την τρίτη δόση του εμβολίου στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων και στους υγειονομικούς, ανοίγει η συζήτηση για τη θωράκιση των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, που θεωρούνται – όπως και τα μεγαλύτερα παιδιά – υπερμεταδότες. Πιθανά στις αρχές του νέου χρόνου θα αρχίσει να χορηγείται το εμβόλιο στα νήπια και στα παιδιά του δημοτικού και παρά τις όποιες αμφιβολίες και ενστάσεις για το ίδιο το εμβόλιο, πολλοί γονείς τρέμουν στην ιδέα να νοσήσει το παιδί τους ή να φέρει τον ιό στους ίδιους ή στους ηλικιωμένους της οικογένειας…

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer-BioNTech ανακοίνωσαν ότι τα αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες στα παιδιά 5-11 ετών είναι πολύ καλά και ότι θα υποβάλουν αίτημα για κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου στον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) και αμέσως μετά και στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές (EMA).

Αρχές Οκτωβρίου ξεκινούν οι παιδίατροι

Εν τω μεταξύ σε λίγες μέρες παίρνουν σκυτάλη οι ιδιώτες παιδίατροι, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των εφήβων στα ιατρεία τους.

Οι περίπου 650.000 έφηβοι είναι στόχος του κορωνοϊού και ο εμβολιασμός τους θα ανακόψει τη μετάδοση της COVID-19 λοίμωξης.

Οι παιδίατροι θα συμβληθούν με τις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες και ο εφοδιασμός τους με τα εμβόλια mRΝΑ θα γίνεται, εφόσον προγραμματίσουν τουλάχιστον έξι συνεχόμενα ραντεβού για εμβολιασμό – όσες, δηλαδή, και οι δόσεις που περιέχει κάθε φιαλίδιο του σκευάσματος των Pfizer-BioNTech, καθώς δεν πρέπει να πάει χαμένη ούτε μία δόση, άπαξ και ανοιχτεί το φιαλίδιο.

Επιπλέον δεν αποκλείεται οι παιδίατροι να έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάσουν και κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, πέρα από το παιδί, εφόσον τους ζητηθεί.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πόσοι ιδιώτες παιδίατροι θα ενταχθούν στη διαδικασία, από τις περίπου 3.500 συνολικά.

Διαβάστε επίσης

Σε 156 σημεία δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου

ΠΟΕΔΗΝ: Νέες κινητοποιήσεις και πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.