Μαζικό κύμα εμβολιασμού εργαζομένων στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων

Υπό το φόβο της αναστολής εργασίας, μία εβδομάδα μετά τη τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων, στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ, το ποσοστό των εμβολιασμένων παρουσιάζει ανοδική πορεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την περίοδο του Ιουλίου, στις ιδιωτικές δομές γήρατος και αναπηρίας, το ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων ήταν στο 62%, ενώ σήμερα είναι παραπάνω από το 85%. Στις δημόσιες δομές, παρατηρήθηκε τεράστια αύξηση, αφού τον Ιούλιο ήταν εμβολιασμένο το 45% των εργαζομένων και σήμερα έχει εμβολιαστεί το 90% του συνόλου.

Αιτήσεις απαλλαγής

Οι αιτήσεις απαλλαγής των εργαζομένων που αδυνατούν να εμβολιαστούν για επιβεβλημένους λόγους υγείας, έχουν κατατεθεί και η γνωμοδότησή τους πρόκειται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 23 Αυγούστου. Για την περίπτωση αυτή, υπάρχει χρονική παράταση ως προς το μέτρο της αναστολής εργασίας.

Σε δηλώσεις της,  η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου, σημείωσε:

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στις δομές δεν είναι προσπάθεια επιβολής μίας άποψης. Είναι ουσιαστικό κομμάτι της προσπάθειάς μας όλους αυτούς τους μήνες για τη διαφύλαξη της υγείας των γιαγιάδων και των παππούδων μας. Η πρώτη εβδομάδα μας δείχνει πως αυτό γίνεται αντιληπτό.

Η υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός των εργαζομένων αυξάνουν ολοένα και περισσότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Όλοι μαζί, Πολιτεία, εργαζόμενοι και διοικήσεις, εδώ και έναν χρόνο, χτίζουμε το τείχος ανοσίας απέναντι στον κίνδυνο του ιού. Προστατεύουμε τους ανθρώπους μας με όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε».

Διαβάστε επίσης 

Κοντοζαμάνης: Ο νόμος για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα εφαρμοστεί

Η κυβέρνηση σφίγγει τη «μέγγενη» στους ανεμβολίαστους

«Κόκκινος» συναγερμός για μπλακ άουτ στο ΕΣΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.