Ρομπότ για το ΕΣΥ έφτιαξε η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής

Ένα ρομπότ που θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα του ΕΣΥ κατασκεύασαν τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής, το οποίο παρουσίασαν τη Δευτέρα στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής, η οποία θα συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή εθνικών ομάδων από 190 χώρες του κόσμου.

Η Ομάδα αποτελείται από 30 παιδιά, ηλικίας 14-18 ετών από όλη την Ελλάδα, που επιλέχθηκαν με βάση τις γνώσεις τους στη ρομποτική, την ενασχόληση τους με τις επιστήμες και την εμπειρία τους από συμμετοχές σε αντίστοιχες εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

 

 

Οι μαθητές παρουσίασαν στον Υπουργό το project τους, το οποίο αφορά στη δημιουργία ενός ρομπότ που θα έχει μια σειρά δυνατοτήτων, όπως να απολυμαίνει το χώρο, να παρακολουθεί την πίεση, τη θερμοκρασία και το οξυγόνο πολλών ασθενών συγχρόνως, να υπενθυμίζει τη λήψη και τη δοσολογία φαρμάκων καθώς και να ενημερώνει μέσω εφαρμογής τον θεράποντα ιατρό για την πορεία των ασθενών κ.α.

Ο Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι μαθητές σχετικά με την πανδημία, τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της COVID-19 και γενικότερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία, επισημαίνοντας ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους, σε κάθε τους προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης

Δεκαοκτώ διαφορετικά συμπτώματα έχει η COVID-19 – Αλλάζουν ανά ηλικία και ανά φύλο

4+1 οφέλη από τη γυμναστική με σχοινάκι

Στη μάχη κατά του κορονοϊόυ και το ρομπότ «Ελπίδα»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.