Ένταση στο “Αττικόν” λίγο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη-Γεωργιάδη για το νέο Ογκολογικό Κέντρο

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στο νοσοκομείο Αττικόν για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

attikon-epeisodia

Τα επεισόδια δεν έλειψαν όταν επικράτησε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τους αστυνομικούς.

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΠΓΝ Αττικόν πραγματοποιούν διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων του νέου Πανεπιστημιακού Ογκολογικού Κέντρου «ΑΘΗΝΑ ΙΩΑΝ. ΜΑΡΤΙΝΟΥ» στο Χαϊδάρι, ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο πραγματοποιούν από το πρωί στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Πανεπιστημιακού Ογκολογικού Κέντρου «ΑΘΗΝΑ ΙΩΑΝ. ΜΑΡΤΙΝΟΥ», δωρεά της οικογένειας Μαρτίνου.

Η δημιουργία του Κέντρου, που στεγάζεται στη Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην πανεπιστημιακή ιατρική και στην ογκολογική περίθαλψη στη χώρα μας. Στόχος του είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς με καρκίνο, να προάγει την καινοτόμο κλινική έρευνα και να ενισχύσει τη διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ γιατρών, ερευνητών και φοιτητών.

Η τελετή εγκαινίων παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» (Ρίμινι 1, Χαϊδάρι).

Στην εκδήλωση είναι παρόντες επίσης ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, ο Διοικητής του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», κ. Σπυρίδων Αποστολόπουλος, και η Διευθύντρια της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, καθηγήτρια Αμάντα Ψυρρή, οι οποίοι θα μιλήσουν για τη σημασία της νέας αυτής δομής και το όραμά της για το μέλλον της Ογκολογίας στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι “η κατάσταση στο ΑΤΤΙΚΟΝ δεν είναι για εγκαίνια με 120-150 ράντζα σε κάθε εφημερία, εργασιακή εξόντωση, μεγάλες ελλείψεις προσωπικού (μόνο 120 νοσηλευτές λείπουν για να λειτουργήσει το νοσοκομείοε στα όρια ασφαλείας) και τις μισές χειρουργικές αίθουσες κλειστές”.

Διαβάστε επίσης

Πόσες ώρες ή μέρες ύπνου χάνονται τον χρόνο, λόγω κινητού

Ο Daniel και ο Ronan Day-Lewis στην “Πόρτα Ανοιχτή”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.