Νοσοκομείο εκστρατείας στήθηκε στο Θριάσιο

Ένα νοσοκομείο εκστρατείας έχει εγκατασταθεί στο χώρο του Θριασίου νοσοκομείου, το οποίο εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊού.

Το κινητό νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητο για να μπορούν να αντιμετωπιστούν επί τόπου περιστατικά ατυχημάτων από τη βιομηχανική ζώνη της περιοχής.

Το νοσοκομείο εκστρατείας περιλαμβάνει μια Μονάδα Προνοσοκομειακής Φροντίδας η οποία διαθέτει εξοπλισμό Τμήματος Επιεγόντων Περιστατικών. Περιλαμβάνει ακόμη ένα Κινητό Χειρουργείο Εκστρατείας για την άμεση αντιμετώπιση χειρουργικών περιστατικών.

Επίσκεψη Κοντοζαμάνη

Το νοσοκομείο επιθεώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Με την ευκαιρία αυτή, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «κατά τη μετατροπή του Θριασιου σε νοσοκομείο για τη διαχείριση μόνο των κρουσμάτων κορωνοϊού, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής».

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, το νοσοκομείο έχει το προσωπικό και τις υποδομές να αντιμετωπίσει πλήρως οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρήζει άμεσης παροχής βοήθειας, ενώ τα Κέντρα Υγείας της Ελευσίνας και των Μεγάρων λειτουργούν, πλέον, σε 24ωρη βάση, ακόμη και τις ημέρες που το Θριάσιο νοσοκομείο ήταν σε εφημερία.

Ο αναπληρωτής υπουργός ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις «που μαζί με όλο το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όλους τους υγειονομικούς σε όλη την Ελλάδα, δίνουν την ύστατη μάχη σ΄ αυτήν τη στιγμή, για να νικήσουμε την πανδημία. Θα τα καταφέρουμε»

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.