ΤΕΠ: Προχωρούν οι αλλαγές, τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης

Προχωρούν οι αλλαγές στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) των δημόσιων νοσοκομείων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τις αλλαγές, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

- Advertisement -

Αφού αναγνώρισε ότι πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά στο ΕΣΥ, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται ταχύτερα και χωρίς προβλήματα, ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες θα βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία των ΤΕΠ.

Κ. Μητσοτάκης: Οι αλλαγές στα ΤΕΠ

«Υπάρχουν προβλήματα; Προφανώς υπάρχουν πολλά προβλήματα. Υπάρχει ζήτημα με τον τρόπο που λειτουργούν τα ΤΕΠ. Τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές και πρόοδος στον τομέα αυτό, με την πρόσληψη τραυματιοφορέων, που αποτελούν κρίσιμη ειδικότητα, για να λειτουργεί καλύτερα η εφημερία.

Αν πάτε στο «Αττικόν» σήμερα και δείτε πώς λειτουργεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και δείτε αυτό που κατασκευάζουμε… Όταν αυτό εγκαινιαστεί σε 12 μήνες από τώρα θα αντιληφθούμε τη μεγάλη επανάσταση στον τόπο, στον τρόπο περίθαλψης των ασθενών που προσέρχονται στα ΤΕΠ με βαρύ τραύμα», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

- Advertisement -

Φρένο στις αναμονές

Όσοι έχουν επισκεφθεί κάποιο δημόσιο νοσοκομείο σε μέρα εφημερίας, ξέρουν καλά πως απαιτούνται πολλές ώρες αναμονής, μέχρι να εξυπηρετηθούν. Παράλληλα ενίοτε βρίσκονται αντιμέτωποι με ράντζα στους διαδρόμους.

Το επιχειρησιακό σχέδιο, που εδώ και μήνες επεξεργάζεται η κυβέρνηση, για την επίλυση του προβλήματος, προβλέπει, λένε οι πληροφορίες, καλύτερο συντονισμό του ΕΣΥ με το ΕΚΑΒ και αλλαγές στις εφημερίες των νοσοκομείων, ώστε να μην συγχρωτίζεται πολύς κόσμος σε συγκεκριμένες δομές υγείας.

Στο θέμα αναφέρεται με κάθε ευκαιρία ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι ο βασικός στόχος είναι να μειωθούν οι πολύωρες αναμονές στα Επείγοντα.

Όπως δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για την καθυστέρηση στα Επείγοντα είναι η έλλειψη τραυματιοφορέων. Αν βρούμε τραυματιοφορείς, η αναμονή θα μειωθεί 40%. Έχουμε ήδη προσλάβει από τη ΔΥΠΑ αρκετούς τραυματιοφορείς με το πρόγραμμα 55-67, που είχα δημιουργήσει ως Υπουργός Εργασίας κατά το παρελθόν και σύντομα θα κάνουμε ειδικό πρόγραμμα, για να προσλάβουμε επιπλέον άτομα.

Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2024. Την ταλαιπωρία του κόσμου στα Επείγοντα τη θεωρώ πολύ μεγάλο πρόβλημα, δεν θέλω να νομίζει ο κόσμος ότι αδιαφορώ. Αντιθέτως δουλεύω πολύ, για να βρω το κατάλληλο σχέδιο ώστε να δράσω σωστά και να είμαι αποτελεσματικός».

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Οι παροχές στους γιατρούς του ΕΣΥ, οι αλλαγές στην υποβοηθούμενη και τα δωρεάν χειρουργεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.