Γεωργιάδης: «Ψευδής η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ»

Για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί της Παρασκευής (23/08), υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής».

«Έχει προβλήματα το ΕΣΥ; Έχει. Υπάρχει μήπως Εθνικό Σύστημα Υγείας στον κόσμο που να μην έχει προβλήματα;», αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε πως «τα χιλιάδες περιστατικά που καθημερινά πάνε καλά, δεν πρόκειται να τα ακούσετε, αν κάπου πάει κάτι στραβά θα σπεύσουν όλοι να κατηγορήσουν εμένα ή το ΕΣΥ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στον θάνατο τουρίστριας λίγα μέτρα από το αγροτικό ιατρείο της Ανάβρας Μαγνησίας την περασμένη Κυριακή, και υποστήριξε τα εξής: “Έπαθε ανακοπή σε ταβέρνα Κυριακή. Σε περιφερειακό ιατρείο γιατρός σαββατοκύριακο έχει υπάρξει ποτέ στο ΕΣΥ; Από την ίδρυση του ΕΣΥ δεν προβλέπεται γιατρός για τα σαββατοκύριακα. Την περιοχή την καλύπτει το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας.»

«Η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής»

«Υπάρχει μήπως Εθνικό Σύστημα Υγείας στον κόσμο που να μην έχει προβλήματα», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν η συζήτηση πήγε στην Υγεία.

«Τα χιλιάδες περιστατικά που καθημερινά πάνε καλά, δεν πρόκειται να τα ακούσετε, αν όμως συμβεί η παραμικρή στραβή θα σπεύσουν όλοι να κατηγορήσουν το ΕΣΥ.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά φέρνοντας και ορισμένα παραδείγματα από την επικαιρότητα:

«Στον Βόλο μια τουρίστρια έπαθε ανακοπή Σάββατο και είναι λογικό να μην υπήρχε γιατρός, διότι έτσι συμβαίνει σε κάθε Περιφερειακό Νοσοκομείο της χώρας από την εποχή των αείμνηστων Γεννηματά και Αυγερινού. Ωστόσο, το ασθενοφόρο έφτασε στα 20 λεπτά από τον Δομοκό, όπως και η νοσηλεύτρια ήταν άρτια εξοπλισμένη. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τη σώσουμε, διότι ήταν βαριάς μορφής η ανακοπή.

Επίσης, η έγκυος στην Πρέβεζα είχε συνεχή παρακολούθηση και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κλινική νεογνών στην περιοχή, αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Λάρισας με ασθενοφόρο, συνοδεία ειδικευμένης γυναικολόγου και όχι αγροτικής γιατρού που γράφτηκε ψευδώς. Τέλος, η γιατρός στη Σάμο δεν έπαθε εγκεφαλικό, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί ότι έχουμε τεράστια προβλήματα στο νησί».

Διαβάστε επίσης 

Παραιτήθηκε η διοικήτρια στο νοσοκομείο Σάμου – «Προβλήματα υπάρχουν αλλά θα βρούμε λύσεις», λέει ο Α.Γεωργιάδης

Το μουσάκι του Άδωνι, η πρώτη επίσημη των διοικητών και οι νέες τιμές από Δευτέρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.