Άνοιγμα καταστημάτων στην Αχαΐα, click away στη Θεσσαλονίκη, κλειστά στην Κοζάνη

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αχαΐα εισηγείται στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία εξέτασε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα για την επικράτεια και ειδικά για τις 3 περιοχές στις οποίες το λιανεμπόριο δεν είχε ανοίξει.

Στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν με τη μέθοδο του click away, αλλά κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Κοζάνη. Στην Αχαΐα τα καταστήματα θα λειτουργούν  με click away και με click in shop.

Οι κανόνες για τα καταστήματα με ραντεβού είναι 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα για καταστήματα μέχρι 500 τ.μ. και στη συνέχεια 1 άτομο ανά 100 τ.μ.

Τα καταστήματα του ΟΠΑΠ θα λειτουργήσουν όπως και το λιανεμπόριο.

Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής έκριναν ότι η λειτουργία των εμπορικών κέντρων είναι παρακινδυνευμένη και γι αυτό το λόγο δεν άναψαν το πράσινο φως.

Σε ότι αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις παραμένουν ως έχουν, δηλαδή επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα με SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.