Ανοίγουν από Δευτέρα τα Λύκεια όλη τη χώρα, με εβδομαδιαία self tests

Ανοίγουν τα Λύκεια την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου σε όλη τη χώρα. Η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων φαίνεται πως έδωσε το πράσινο φως για να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις. Μαθητές και καθηγητές θα υποβάλλονται σε self test κάθε Δευτέρα.

Η επιτροπή συνεδρίαζε μέχρι πριν λίγη ώρα για το θέμα αυτό. Νωρίτερα συμμετείχε στη συνεδρίαση και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία μετέφερε την επιδίωξη της κυβέρνησης για άνοιγμα των Λυκείων.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην οποία πιθανότατα θα παραστεί και η υπουργός Παίδειας.

Τι πρότεινε η κυβέρνηση

Η Νίκη Κεραμέως πρότεινε να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, προκειμένου να μην υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα με την παρουσία των εκπαιδευτικών στο σχολείο και στην τηλεκπαίδευση.

Η πρόταση της υπουργού Παιδείας βασίζεται και στο γεγονός ότι οι μαθητές ηλικίας 16-18 ετών θα ξεκινήσουν από σήμερα ή αύριο τη διενέργεια των self tests, οπότε το άνοιγμα των Λυκείων θεωρείται ασφαλές, αφού όσοι βρεθούν αρνητικοί δεν θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Εάν τελικά ανοίξουν τα Λύκεια στις 12 του μηνός, δεν αποκλείεται μια εβδομάδα αργότερα να ανοίξουν τα Γυμνάσια. Το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει μετά το Πάσχα.

Επιφυλάξεις

Πάντως, τα μέλη της Επιτροπής είναι πολύ επιφυλακτικά για το σχεδόν ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου και οι επιφυλάξεις αυτές είναι ακόμα πιο ισχυρές για τις περιοχές που δεν άνοιξαν τα καταστήματα, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη.
Άλλωστε το βράδυ της Τρίτης, αξιολόγησαν τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησαν την επιδημιολογική κατάσταση για κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, προκειμένου να έχουν μία πλήρη εικόνα πριν δώσουν το πράσινο φως για τα σχολεία.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.