Γεωργιάδης: Έως 5 ευρώ το εμβόλιο COVID-19 σε φαρμακεία και ιατρεία

Μέχρι 5 ευρώ θα είναι το κόστος για το εμβόλιο κατά της COVID-19 σε φαρμακεία και ιατρεία. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο κατά κατά της COVID-19 σε ένα φαρμακείο ή σε ένα ιατρείο, όπως γίνεται με εκείνο της γρίπης, είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως αν ο φαρμακοποιός ή ο γιατρός θέλει να ζητήσει μια αμοιβή γι’ αυτό, θα μπορεί να ζητήσει έως 5 ευρώ.

«Πρέπει να βγει από την λογική μας αν πρέπει να κάνουμε την τέταρτη, την πέμπτη, την έκτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού. Όταν ήρθε η πανδημία, η ανθρωπότητα δεν ήξερε τι είναι και μπήκαμε στην λογική του πρώτου εμβολίου, του δεύτερου εμβολίου κ.ο.κ., είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, του ΑΝΤ1, τονίζοντας ακόμη ότι:.

Πλέον πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού, όπως κάνουμε το εμβόλιο για την γρίπη. Πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο εμβολιασμού Covid και να καταλάβουμε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, μία φορά μέσα στο δωδεκάμηνο.

Και συνέχισε: «Στους 1.000 θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο διάστημα, μόνο οι δύο είχαν κάνει το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το φετινό εμβόλιο, το οποίο πρέπει να κάνουν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» τόνισε.

ΣΧετικά με την απόφαση το εμβόλιο να γίνεται στα φαρμακεία, είπε: «Σε πολλές χώρες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού γίνεται και στα φαρμακεία. Δεν είπα ποτέ να μην το κάνουν οι γιατροί. Εκ των ων ουκ άνευ θα το κάνουν οι γιατροί. Εγώ τους γιατρούς τους θέλω συμμάχους, όχι αντίπαλους. Δεν μπορεί να πειστεί ο πολίτης, αν ο γιατρός του λέει να μην κάνει το εμβόλιο.

Διαβάστε επίσης

Μία γυναίκα 60 ετών, η πρώτη ασθενής που έλαβε στην Ελλάδα το πειραματικό εμβόλιο για δερματικό μελάνωμα

Ποδόλουτρο: Δεν είναι πάντα η απλή λύση για τα προβλήματα στα πόδια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.