Λύματα: Αύξηση ιικού φορτίου σε Αττική – Ανησυχία για Ηράκλειο

Αυξητική τάση στο ιικό φορτίο, στα λύματα της Αττικής, καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 7-13 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, την εβδομάδα 7 έως 13 Νοεμβρίου 2022, παρατηρήθηκε αυξητική τάση στα λύματα, σε σχέση με την εβδομάδα 31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικόφορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερεις από τις οκτώ (4/8) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε δύο περιοχές (2/8) του ΕΔΕΛ ενώ σταθεροποίηση παρατηρήθηκε σε δύο από τις οκτώ (2/8) περιοχές.

Λύματα

Αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (+249%), στα Χανιά (+79%), στα Ιωάννινα (+53%) και στην Αττική (+31%).

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Κέρκυρα (-38%) και στην Πάτρα (-34%).

Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα,  παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (0%) και στον Άγιο Νικόλαο (+4%).

Κρούσματα με την υποπαραλλαγή “Κένταυρος”

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 21 κρούσματα με την υποπαραλλαγή “Κένταυρος” (ΒΑ.2.75), έναντι 18 την περασμένη εβδομάδα και 10 κρούσματα της υπο-παραλλαγής ΧΒΒ (8 την προηγούμενη εβδομάδα).

Έχουν, επίσης, καταγραφεί  29 κρούσματα των υποπαραλλαγών BQ.1, και 2 BQ.1.1, οι οποίες έχουν την τάση να αποφεύγουν το τείχος ανοσίας και αναμένεται να επικρατήσουν στην Ευρώπη έως την αρχή του 2023.

Διαβάστε επίσης 

Κορονοϊός: 55.917 κρούσματα, 115 θάνατοι και 81 διασωληνωμένοι, την τελευταία εβδομάδα

Ένας ακόμη θάνατος από τον ιό του δυτικού Νείλου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.