Έκλεισε μια από τις κεντρικές της συνοικίες η Γουχάν, μετά την αύξηση κρουσμάτων COVID-19, καθώς η Κίνα επιμένει με μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής στον ιό, σχεδόν τρία χρόνια από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη.
Σύμφωνα με τον Guardian, στους περίπου 900.000 κατοίκους της περιοχής Hanyang είπαν να μείνουν στα σπίτια τους από την Τετάρτη, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του CDC της περιοχής.
Μετά την πρόσφατη έξαρση στο Πεκίνο, για τρίτη συνεχόμενη μέρα στην Κίνα καταγράφηκαν πάνω από χίλια νέα κρούσματα της COVID-19, ένας μάλλον μετριοπαθής απολογισμός σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες ημερησίως την περασμένη άνοιξη, που οδήγησαν τη Σαγκάη σε πλήρες lockdown, αλλά αρκετός για να ενεργοποιήσει περισσότερα περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη τη χώρα.
Αύξηση κρουσμάτων COVID-19
Οι Αρχές της Γουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε η πανδημία στα τέλη του 2019, ανέφεραν κάπου 20 με 25 νέα κρούσματα ημερησίως αυτή την εβδομάδα, ενώ είχαν καταγραφεί συνολικά 240 το τελευταίο δεκαπενθήμερο με αποτέλεσμα να επιβάλουν lockdown σε μια περιοχή της κινεζικής μεγαλούπολης, υποχρεώνοντας πάνω από 800.000 πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.
Παράλληλα, ανέστειλαν την πώληση χοιρινού κρέατος σε τμήματα της πόλης, σύμφωνα με φωτογραφίες και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ένα από το κρούσματα συνδέθηκε με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού χοιρινού κρέατος.
Η Γκουανκζού, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας ως προς την οικονομική απόδοση, σφράγισε χθες Πέμπτη περισσότερους δρόμους και γειτονιές υποχρεώνοντας τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους καθώς νέες περιοχές αξιολογήθηκαν ως υψηλού κινδύνου σε μια αναζωπύρωση της COVID-19, που διαρκεί τέσσερις εβδομάδες.
Στη Σινίνγκ, πρωτεύουσα τις επαρχίας Κινγκχάι της Κίνας, χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκανα λόγο για ελλείψεις τροφίμων και αυξήσεις τιμών βασικών προϊόντων καθώς οι υγειονομικές Αρχές της πόλης των 2,5 εκατ. κατοίκων προσπαθούν να αναχαιτίσουν ένα νέο κύμα του κορωνοϊού από τις αρχές Οκτωβρίου.
Aν και ο αριθμός των κρουσμάτων του κορνοϊού στην Κίνα παρέμεινε μικρός σε σύγκριση με το μέσο παγκόσμιο όρο, τα εξαιρετικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς της λίαν μεταδοτικής παραλλαγής Omicron έχουν επιβαρύνει πολύ τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των Datong και Xian, έχουν εφαρμόσει νέους περιορισμούς αυτή την εβδομάδα για να περιορίσουν τα τοπικά κρούσματα.
Διαβάστε επίσης
Πλεύρης: Έρχεται η τρίτη φάση του «Προσωπικού Γιατρού» και μερική απασχόληση στο ΕΣΥ