Τι πρέπει να κάνετε πριν και μετά το σεξ για μεγαλύτερη απόλαυση

Το σεξ είναι απόλαυση, αλλά είναι και αναγκαίο για μια υγιή ζωή. Λίγοι από εμάς γνωρίζουν ότι τόσο πριν, όσο και μετά από την σεξουαλική επαφή, υπάρχουν ορισμένοι απλοί, αλλά βασικοί κανόνες υγιεινής, που οφείλουμε να ακολουθούμε, για να αποφύγουμε τα προβλήματα υγείας.

Μην αγνοείτε τις συμβουλές σεξουαλικής υγιεινής των ειδικών, που είναι σημαντικές για τη σεξουαλική σας υγεία. Υιοθετώντας αυτές τις συνήθειες, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας αλλά και τον/την σύντροφό σας και να απολαύσετε ακόμα περισσότερο το σεξ.

Μπορώ να φάω πριν κάνω σεξ;

Ναι, μπορείτε να φάτε φαγητό πριν κάνετε σεξ. Πρέπει όμως να κρατήσετε το χρονικό κενό ανάμεσα στο να κάνεις σεξ και να φας. Μην προχωρήσετε σε σεξουαλική επαφή αμέσως μετά το φαγητό, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με το στομάχι. Επομένως, κάντε σεξ μόνο τουλάχιστον 2 ώρες μετά το φαγητό.

Τι να φάτε και να πιείτε μετά την επαφή;

Μπορεί να αισθάνεστε λίγο αδύναμοι μετά το σεξ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξεκινάτε να τρώτε κάτι αμέσως. Μετά από λίγο πιείτε 1-2 ποτήρια νερό. Εκτός από αυτό, μπορείτε να πιείτε και γάλα. Αν σκέφτεστε να φάτε μπανάνες ή άλλα φρούτα, τότε μην σκεφτείτε να τα φάτε. Γιατί η κατανάλωση φρούτων το βράδυ δεν θεωρείται σωστή. Αν τρώτε τροφές με προβιοτικά (γιαούρτι) τότε θα είναι καλό.

Πρέπει να πλυθώ πριν από την επαφή;

Η σωστή καθαριότητα των γενετικών οργάνων τόσο πριν όσο και μετά το σεξ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποφυγή λοιμώξεων. Όπως συνιστούν οι ειδικοί το πλύσιμο των ανδρικών οργάνων, θα πρέπει να γίνεται με άφθονο νερό, ώστε να απομακρύνεται και το σμήγμα που μαζεύεται κάτω από την πόσθη και το οποίο προκαλεί έντονη οσμή.

Για την γυναικεία ευαίσθητη περιοχή, θα πρέπει να ακολουθείται το ρητό παν μέτρον άριστον αφού η υπερβολική καθαριότητα αλλά και τα αρωματικά σαπούνια μπορεί να διαταράξουν την φυσική ισορροπία του κόλπου και να καταστρέψει την ισορροπία του pH. Οι ειδικοί συνιστούν πλύσεις με ήπια σαπούνια ή χαμομήλι και χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού ή καλλυντικού προϊόντος μόνο κατόπιν συστάσεως γιατρού.

Πρέπει να ουρήσω μετά το σεξ;

Η ούρηση μετά το σεξ δεν είναι απαραίτητη μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άνδρες. Γιατί κρίνεται απαραίτητο να γίνει αυτό για να διατηρηθούν υγιή τα όργανα. Εάν δεν το κάνετε αυτό, τότε μπορεί να εμφανιστεί ουρολοίμωξη.

Ο ουρολόγος Δρ Raman Tanwar, λέει στο mensxp.com, ότι οι πιθανότητες να πάθετε ουρολοίμωξη είναι περισσότερες εκείνη την περίοδο. Αυτό μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό εάν ουρείτε. Κάνε λοιπόν αυτή τη συνήθεια.

Πώς να διατηρήσετε τα προφυλακτικά μετά τη χρήση;

Πολλοί άνδρες πετάνε το προφυλακτικό κάτω ή δίπλα στο κρεβάτι μετά το σεξ. Αλλά αυτή η μέθοδος είναι λάθος. Δεν πρέπει να το κάνετε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μολύνετε όχι μόνο τον εαυτό σας αλλά και τα παιδιά σας ή άλλα μέλη.

Αφαιρέστε το προφυλακτικό κατεβαίνοντας από το κρεβάτι.

Αφού αφαιρέσετε το προφυλακτικό, δέστε το.

Τώρα τυλίξτε το σε λίγο αλουμινόχαρτο ή χαρτί.

Κρατήστε το στον κάδο απορριμμάτων.

Μην πετάτε όπου να ναι και κυρίως μην καίτε το προφυλακτικό .

Να φορέσω το ίδιο εσώρουχο ή όχι;

Πολλοί άνθρωποι αφαιρούν τα εσώρουχα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αλλά αργότερα φορούν τα ίδια εσώρουχα. Αλλά δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Ακόμη και μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι ορμόνες απελευθερώνονται επομένως δεν πρέπει να κοιμάστε φορώντας τα.

Πρέπει να κοιμάμαι με τον/την σύντροφό μου μετά το σεξ;

Πολλοί άνθρωποι αφήνουν τον σύντροφό τους και αποκοιμιούνται μετά το σεξ. Ενώ αυτό είναι λάθος. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα ίδια ρούχα;

Ακόμα κι αν βγάλατε τα ρούχα σας την ώρα της σεξουαλικής επαφής, μην πάτε στη δουλειά φορώντας αυτά τα ρούχα την επόμενη μέρα. Τα εσώρουχα παίζουν μεγάλο ρόλο στη δημιουργία διάθεσης. Έτσι μετά την επαφή, φορέστε καθαρά ρούχα και κυρίως εσώρουχα.

Διαβάστε επίσης 

Προκατάληψη βάρους: Η «λιποφοβία» και γιατί είναι τόσο επιβλαβής

10 πράγματα, που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα, για να είσαι υγιής και χαρούμενος 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.