COVID-19: Ξεκίνησε κλινική μελέτη στην Ελλάδα για ένα νέο εισπνεόμενο φάρμακο

Ξεκίνησε κλινική μελέτη στην Ελλάδα για ένα νέο εισπνεόμενο φάρμακο έναντι της COVID-19.

Η BAUSCH Health Ελλάδας, θυγατρική της BAUSCH Health Companies Inc., ανακοίνωσε σήμερα ότι συμμετέχει σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα κλινικών δοκιμών, το οποίο αξιολογεί μια πειραματική χρήση της ριμπαβιρίνης για εισπνεόμενο διάλυμα, σε συνδυασμό με την πρότυπη θεραπεία νοσηλευομένων ενήλικων ασθενών, με αναπνευστική δυσχέρεια, λόγω της COVID-19.

Η ριμπαβιρίνη είναι ένα συνθετικό νουκλεοτίδιο, που λειτουργεί για να σταματήσει τον ιικό πολλαπλασιασμό και η θεραπεία αυτή ίσως είναι αποτελεσματική στη μείωση της σοβαρότητας της λοίμωξης από COVID-19. Η κλινική μελέτη ξεκίνησε, στην Ελλάδα, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, 2021.

Το αρχικό πρωτόκολλο της μελέτης είναι μια επεμβατική δοκιμή ανοικτού σχεδιασμού, που θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ριμπαβιρίνης για εισπνεόμενο διάλυμα σε νοσηλευόμενους ενήλικες ασθενείς, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι είναι θετικοί στην COVID-19 και, ως αποτέλεσμα της λοίμωξης, έχουν σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια.

Δύο ενεργά σκέλη της μελέτης θα συγκρίνουν διαφορετικά δοσολογικά σχήματα της ριμπαβιρίνης, σε συνδυασμό με την πρότυπη θεραπεία. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μελέτη μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04551768

Ο κ. Ιακώβος Μιχαλίτσης, Γενικός Διευθυντής της BAUSCH Health Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι η BAUSCH Health ξεκινά αυτήν την κλινική δοκιμή στην Ελλάδα, για να αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ριμπαβιρίνης, στη μείωση της σοβαρότητας της μόλυνσης από COVID-19, σε ενήλικες ασθενείς. Ελπίζουμε ότι αυτή η μελέτη και τα αποτελέσματά της, θα συνδράμουν να παρουσιάσουμε μια ακόμη θεραπευτική επιλογή για τον ιό, που, ενδεχομένως, θα βοηθήσει τους ασθενείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Καθώς ξεκινάμε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ιατρούς και τους εθελοντές αυτής της κλινικής δοκιμής, μιας και, χωρίς τη συμμετοχή τους, η έρευνά μας δεν θα ήταν δυνατή».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.