Τι προβλέπει αναλυτικά η τροπολογία για την κάλυψη κενών θέσεων από τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που προβλέπει την κάλυψη των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν στο σύστημα υεγάις και το ΕΚΑΒ εξαιτίας της αναστολής εργασίας σχεδόν 6.000 ανεμβολίαστων εργαζόμενων.

Στην τροπολογία μεταξύ άλλων προβλέπεται  η δυνατότητα να καλυφθούν θέσεις από ιδιωτικές εταιρείες ειδικά σε ότι αφορά υπηρεσίες όπως καθαριότητα, σίτιση κ.α. ενώ πλέον θα μπορούν να δίνονται και οι εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Επίσης θα μπορούν να αξιοποιηθούν ασθενοφόρα από τον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες από το ΕΚΑΒ.

Τέλος, παραχωρούνται άνευ αντιτίμου, στο υπουργείο Υγείας, οι εγκαταστάσεις, θάλαμοι, κλίνες νοσηλείας, κλίνες αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας των στρατιωτικών νοσοκομείων και του Ν.ΙΜ.Τ.Σ. για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού εφόσον αυτές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο.

Η τροπολογία είαι η πρώτη που φέρει την υπογραφή του νέου υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Δείτε εδώ την τροπολογία:

τροπολογία για την κάλυψη των κενών θέσεων στο ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 5.800 πράξεις αναστολής για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, λόγω αναστολών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.