Β. Κικίλιας: 53% του πληθυσμού με μία δόση – Σήμερα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς

«Στην Ελλάδα έχουμε ήδη καταφέρει να χορηγήσουμε 9.950.000 δόσεις εμβολίου και σήμερα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς, καλύπτοντας το 53% του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 4,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», τις εργασίες του οποίου κήρυξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το διήμερο Διεθνές Συνεδρίου διοργανώνουν στην Αθήνα το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τις εναρκτήριες ομιλίες του Συνεδρίου πραγματοποίησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Hans Henri P. Kluge, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η εκπρόσωπος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας Κατερίνα Μεσημέρη.

Στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στην Ελλάδα, δείξαμε μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω. Και αυτό το Διεθνές Συνέδριο σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να μη μείνει κανείς πίσω.

Αυτό επιτεύχθηκε σε στενή συνεργασία με τον ΠΟΥ Ευρώπης και τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ. Hans Kluge και, φυσικά, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεργασία η οποία απέδωσε καρπούς.

Στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της φροντίδας υγείας αναδείχθηκαν ως ήρωες, επιστρατεύοντας όλες τους τις δυνάμεις, την αφοσίωση και την υπομονή τους, συχνά με μεγάλο προσωπικό κόστος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό καλό. Για αυτή την προσπάθειά τους, παραμένουμε υπόχρεοι σε αυτούς.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την πραγματοποίηση άλλων μεταρρυθμίσεων στην υγειονομική πολιτική, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό επιτεύχθηκε σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στον ΠΟΥ.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, μια σημαντική πρόκληση που έχει εμφανιστεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν το ζήτημα της ποιότητας της περίθαλψης και της ασφάλειας των ασθενών, που είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ.

Σήμερα, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πρόκληση: την επίτευξη του τείχους ανοσίας μέσω της δίκαιης και καθολικής διανομής εμβολίων.

Στην Ελλάδα έχουμε ήδη καταφέρει να χορηγήσουμε 9.950.000 δόσεις εμβολίου και σήμερα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς, καλύπτοντας το 53% του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 4,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Δεν μας αρκεί αυτό. Θέτουμε διαρκώς υψηλότερους στόχους όσον αφορά την Ψυχική Υγεία και τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά.
Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά μετά από την 17μηνη μάχη με την πανδημία.

Να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και οι εκπαιδευτικοί

Αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησής μας και γι αυτό ενώνω τη φωνή μου με τη δική του και παροτρύνω κάθε υγειονομικό και κάθε εκπαιδευτικό να εμβολιαστεί.

Όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στα σχολεία, οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων, όσοι δουλεύουν στη φύλαξη των σχολείων πρέπει να εμβολιαστούν. Αυτή είναι για εμάς η πρώτη προτεραιότητα.

Σε αυτό το Συνέδριο, θα διερευνήσουμε μερικές από τις αόρατες, αλλά πολύ σημαντικές επιπτώσεις αυτής της πανδημίας: τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία και στα συστήματα ψυχικής υγείας μας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.