Μητσοτάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Η απάντηση είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών, είναι η απάντηση στις μεταλλάξεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, για τη μετάλλαξη Δέλτα, σημείωσε, ότι αντιμετωπίζεται με τον πλήρη εμβολιασμό και επανέλαβε ότι οι εμβολιασμένοι είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει μία συστηματική προσπάθεια και στην πατρίδα μας για να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς.

Προανήγγειλε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τα «προνόμια» στους εμβολιασμένους.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός  σημείωσε ότι «στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράστηκε ικανοποίηση ότι η Ελλάδα έκανε προόδους για την πορεία των εμβολιασμών έναντι της Covid 19».

«Έγινε μια συζήτηση γύρω από το θέμα της μετάλλαξης Δέλτα. Η εκτίμηση των ειδικών του ECDC είναι ότι μέχρι τα τέλη του Αυγούστου θα είναι η πλέον επικρατούσα. Μία είναι η απάντηση έναντι των μεταλλάξεων κι αυτή είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών. Θα πρέπει όλοι μας να εμβολιαστούμε. Θέλω να σας ζητήσω να δείτε τα στοιχεία από τα νοσοκομεία μας τους τελευταίους μήνες. Τα περισσότερα θύματα που χάνονται από την Covid 19 είναι οι ανεμβολίαστοι πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέων lockdown

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων πολιτών, αντιλαμβάνομαι και αναγνωρίζω ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που είναι διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό. Υπάρχουν και οι αρνητές και είναι ευτυχώς λίγοι, με τους οποίους διαφωνώ κάθετα. Με εκείνους, όμως, που προβληματίζομαι είναι οι συμπολίτες μου, οι οποίοι δεν κάνουν το εμβόλιο, επειδή περιμένουν να το κάνουν οι υπόλοιποι. Αυτή δεν είναι μια υπεύθυνη στάση απέναντι στην κοινωνία. Αισιοδοξώ, πάντως, ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε νέα lockdown. Δεν είναι λύση οι περιορισμοί», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μεταλλάξεις 

Για το ζήτημα των μεταλλάξεων, όπως είπε, δεν υπάρχει πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την υιοθέτηση επιπρόσθετων μέτρων έναντι της Covid 19. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Έρχονται «προνόμια» στους εμβολιασμένους πολίτες

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν «προνόμια» σε εμβολιασμένους πολίτες, ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να πει ότι «θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μία εβδομάδα», ενώ σημείωσε πως το μείζον, στην παρούσα φάση, είναι να πείσουμε τους πιο αναποφάσιστους να εμβολιαστούν.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.