COVID-19: “Φούντωσαν” οι ερωτικές φαντασιώσεις και η αυτοϊκανοποίηση των γυναικών

Η καραντίνα εν μέσω πανδημίας της COVID-19 “φούντωσε” τις ερωτικές φαντασιώσεις και την αυτοϊκανοποίηση. Σιγά το νέο θα σκεφθεί κάποιος. Έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε πώς άλλαξε η καθολική απαγόρευση τη στάση μας απέναντι στο σεξ.

Ο λόγος, όμως, που η νέα μελέτη έχει ενδιαφέρον, είναι γιατί “βγάζει στη φόρα τα άπλυτα” των γυναικών κυρίως, διότι έχουμε συνηθίσει να συσχετίζουμε τέτοια ερευνητικά δεδομένα με τους άνδρες.

Να, όμως, που και οι γυναίκες αποδεικνύουν ότι έχουν ζωηρή φαντασία και κανένα ταμπού, αφού δηλώνουν ευθαρσώς ότι και πορνογραφικές ιστοσελίδες επισκέφθηκαν τους μήνες, που ήταν κλεισμένες στο σπίτι και ασχολήθηκαν με την εξερεύνηση των ορίων της απόλαυσής τους…

Η “ταυτότητα” της έρευνας

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο ScienceDirect και συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες από τη Βρετανία, ηλικίας από 18 έως 32 ετών. Τα ευρήματα αφορούσαν στο διάστημα από τις 16 Μαρτίου του 2020 έως και τις 13 Μαΐου του 2020, αλλά και σε άλλες δύο φάσεις. Τον Νοέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021.

Συνολικά, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι το 34,3% είχε πολλές σεξουαλικές φαντασιώσεις στη διάρκεια του lockdown. Στις γυναίκες παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τους άνδρες. Το πλαίσιο διαβίωσης και η κατάσταση της σχέσης ήταν προγνωστικοί παράγοντες για την… αχαλίνωτη ερωτική σκέψη.

Επιπλέον συνολικά, το 30,44% ανέφερε αύξηση στην αυτοϊκανοποίηση. Αυτή η αύξηση συνδέθηκε με την “έκρηξη” της σεξουαλικής φαντασίας και επίσης με την αυξημένη παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού.

Ειδικότερα στο 19% των συμμετεχόντων η αύξηση αυτή ήταν μεγάλη, καθώς “ξεσκόνιζαν” το Διαδίκτυο, προκειμένου να βρουν αυτό, που τους άρεσε περισσότερο. Μεγαλύτεροι “fans” της πορνογραφίας ήταν, οριακά, οι άνδρες.

Οι συμμετέχοντες απέδωσαν την προσφιλή συνήθεια στην πλήξη, στον πολύ ελεύθερο χρόνο και στην αντικατάσταση του συντροφικού σεξ.

Οι ερευνητές, από την άλλη πλευρά, εκτιμούν ότι αυτές τις σεξουαλικές συνήθειες, που “άνθισαν” την περίοδο του εγκλεισμού, ήταν αντίβαρο στο στρες, που επέφερε ο κορονοϊός SARS-CoV-2.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.