EE : Ελεύθερη η είσοδος στην Ευρώπη για τους πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες από τρίτες χώρες

Οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Τετάρτη να επιτρέψουν την είσοδο στην ΕΕ στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες.

Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων σε επισκέπτες από τρίτες χώρες έχει ως προϋπόθεση να έχουν εμβολιασθεί με τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid που έχουν εγκριθεί από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέτρο αφορά στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες (και με τις δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer, Moderna και AstraZeneca, και τη μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson) και ικανοποιεί το σχετικό αίτημα τόσο της ελληνικής όσο και πολλών άλλων κυβερνήσεων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει την απελευθέρωση των μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους, πράγμα που φαίνεται να γίνεται πλέον αποδεκτό και απο΄τα σώματα που λαμβάνουν τις οριστικές αποφάσεις σε ενωσιακό επίπεδο.

Καθώς πλησιάζει η θερινή τουριστική περίοδος, οι πρεσβευτές των 27 ενέκριναν τη σύσταση αυτή που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία πάντως δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

“Το Συμβούλιο των μονίμων αντιπροσώπων των 27 συνιστά τη χαλάρωση αρκετών περιορισμών γι’ αυτούς που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο που έχει εγκριθεί από την ΕΕ” , ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Βίγκαν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Κρίστιαν Βίγκαν επισήμανε ότι «την ίδια ώρα, για να μειωθεί ο κίνδυνος να εισχωρήσουν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού στην ΕΕ, το Συμβούλιο συμφώνησε σε έναν μηχανισμό φρένου έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει στα κράτη μέλη να δρουν γρήγορα και με συντονισμένο τρόπο».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.