Κοζάνη: 62χρονος έδωσε ζωή με τον θάνατό του

Ένας 62χρονος άνδρας από την Κοζάνη, έδωσε ζωή με τον θάνατό του, καθώς η οικογένειά του προχώρησε σε δωρεά οργάνων προκειμένου να σωθούν άλλοι άνθρωποι.

Ο 62χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, μετά από ανακοπή καρδιάς, αλλά έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του

Μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου του ασθενούς, η οικογένειά του αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων. Η διαδικασία λήψης των οργάνων ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, και τα όργανα που κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση ήταν το ήπαρ, τα νεφρά και ο κερατοειδής χιτώνας.

Χειρουργοί, αναισθησιολόγοι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων χρειάστηκε να επιστρέψουν εσπευσμένα ακόμη κι από τις άδειές τους στο νοσοκομείο στην Κοζάνη, προκειμένου να συμβάλουν στην αποτελεσματική έκβαση του εγχειρήματος που τελούσε υπό τον κεντρικό συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Η λήψη του ήπατος έγινε από ομάδα ιατρών από την Ιταλία που έφθασαν στο νοσοκομείο, η λήψη των νεφρών έγινε από ομάδα ιατρών της Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα, ενώ η λήψη των κερατοειδών χιτώνων έγινε από οφθαλμίατρους της Θεσσαλονίκης.

Οι μεταμοσχεύσεις ολοκληρώνονται τις επόμενες ώρες σε υποψήφιους λήπτες του Εθνικού Μητρώου Αναμονής του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) σε μεταμοσχευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Για πρώτη φορά τοποθετήθηκε εμφύτευμα σε εγκέφαλο 13χρονου με επιληψία

Μίνι ανασχηματισμός στην Υγεία – Σαρωτικές αλλαγές – Για ποιους Οργανισμούς «χτυπά η καμπάνα»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.