Φύλακες στο Γ.Ν. Νίκαιας έσωσαν ασθενή που ήθελε να αυτοκτονήσει

Φύλακες στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας πρόλαβαν για ελάχιστα δευτερόλεπτα έναν ασθενή που ήθελε να αυτοκτονήσει, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο ασθενής προσήλθε στην εφημερία του νοσοκομείου Νίκαιας στο Τμήμα Επειγόντων με ψυχιατρικά προβλήματα. Μετά τη διαλογή, κλήθηκαν οι φύλακες να συνοδεύσουν τον ασθενή στο ιατρείο για ψυχιατρική εκτίμηση.

“Στη διαδρομή και πάνω στην αερογέφυρα, ο ασθενής έφυγε στο κενό με πρόθεση να αυτοκτονήσει. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι φύλακες τον έπιασαν από τα παντελόνια κρεμασμένο στο κενό, με αυτοθυσία και τον τράβηξαν πάνω στην αερογέφυρα.

Δέχτηκαν χτυπήματα μέχρι να τον ακινητοποιήσουν. Με τα χίλια ζόρια τον κατέβασαν στο φυλάκιο. Εκεί χαστούκισε συναδέλφους, τον περιόρισαν με γάζες”, περιγράφει ο κ. Μ. Γιαννάκος.

Στο χώρο επικράτησε αναστάτωση και οι ασθενείς ανησύχησαν για την εξέλιξη που θα μπορούσε να είχε λάβει η κατάσταση.

Η αστυνομία έφθασε στις 2.30 μ.μ. και έκανε προσαγωγή του ασθενούς στο αστυνομικό τμήμα. Ο ασθενής επέστρεψε συνοδεία αστυνομικών για ακούσια νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Τμήμα.

“Οι συνάδελφοι δεν είχαν καμία βοήθεια από τους εργολαβικούς φύλακες που συμπληρωματικά φυλάσσουν το νοσοκομείο. Εάν δεν ήταν οι συμβασιούχοι φύλακες του νοσοκομείου θα είχαμε μια νέα αυτοκτονία ασθενούς”, καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μ. Γιαννάκος.

Διαβάστε επίσης

Πώς να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον για να διαπρέψουν τα παιδιά στις εξετάσεις

Υπ. Υγείας: Ξεκινάει το έργο-ορόσημο για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (HTA) στην Ελλάδα

Δηλώσεις για τις Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων έως τις 10/6 για παιδιά και έως 28/6 για ενήλικες

Γεωργιάδης για κινητοποιήσεις γιατρών: ”Κανένα νοσοκομείο δεν σταμάτησε την λειτουργία του, κανένα χειρουργείο δεν ακυρώθηκε”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.