Μητέρα πρόσφερε το μισό της συκώτι για να σωθεί η κόρη της

Μητέρα από τα Ιωάννινα, πρόσφερε το μισό της συκώτι για να σωθεί η κόρη της και ευτυχώς όλα πηγαίνουν καλά για τις δύο γυναίκες.

Η μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Λαικό Νοσοκομείο, όπως είχε συμβεί με τον πατέρα και την κόρη από την Κρήτη, δότη και λήπτριας αντίστοιχα, που υποδέχθηκαν το 2024 με τη μεταμόσχευση της 23χρονης Ελένης με μόσχευμα από τον πατέρα της.

Σήμερα, μία 42χρονη μητέρα από τα Γιάννενα, πρόσφερε τον δεξιό λοβό από το ήπαρ της στην 21χρονη κόρη της, η οποία έπασχε από κίρρωση ήπατος λόγω κυστικής ίνωσης. Η 21χρονη είχε διαγνωστεί με ινοκυστική νόσο, σε ηλικία 4 μηνών. Παρέμενε επί χρόνια σχεδόν ασυμπτωματική από τους πνεύμονες, αλλά στην ηλικία των 15 χρόνων άρχισε να έχει συμπτώματα.
Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε κίρρωση ήπατος, ενώ η πνευμονική της λειτουργία επιβαρύνθηκε μετά από λοίμωξη από κορωνοϊό.

Όλα κύλησαν ομαλά, τόσο με την αφαίρεση του δεξιού ηπατικού λοβού της δότριας όσο και με τη μεταμόσχευσή του στην 21χρονη ασθενή. Μητέρα και κόρη νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ, χωρίς να χρειαστούν διασωλήνωση, μετά τη χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα, η 42χρονη από χθες νοσηλεύεται στην Πτέρυγα Μεταμοσχεύσεων, όπου αναμένεται σήμερα να μεταφερθεί και η κόρη της.

Διαβάστε επίσης

Οι περιοχές που θα γίνουν αεροψεκασμοί για τα κουνούπια

Αποθέωση του μουσακά και του Νικόλαου Τσελεμεντέ από τον Εκόνομιστ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.