Γυναίκες στην Ογκολογία: 10 χρόνια αγώνας ενάντια στον καρκίνo

Οι Γυναίκες στην Ογκολογία, φέτος συμπληρώνουν δέκα χρόνια που καλλιεργούν την κουλτούρα πρόληψης κατά του καρκίνου, αλλά και προσπαθούν εμπράκτως για την ισότιμη πρόσβαση στα καινοτόμα εργαλεία της ογκολογίας, όπως είναι τα εκατοντάδες προγράμματα δωρεάν γονιδιακού ελέγχου που πραγματοποιούν μέσω του Κοινωνικού Ταμείου.

Το βράδυ της 8ης Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και με αφορμή το 9ο Πανελλήνιο Forum: Γυναίκες στην Ογκολογία: Δέκα Χρόνια Δυνατά Μαζί Ενάντια στον Καρκίνο (7-9 Μαρτίου, Σαρόγλειο Μέγαρο Αθήνα), πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη Τελετή Έναρξης με θεματικές την ισότητα και την αλληλεγγύη, αλλά και έχοντας κοντά όλους όσοι τις στηρίζουν εδώ και δέκα χρόνια.

Βραβεύσεις 

H κα Solange Peters, καθηγήτρια Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης, τ. Πρόεδρος European Society for Medical Oncology (ESMO) και ιδρύτρια της Ευρωπαϊκής Ομάδας Γυναικών στην Ογκολογία (Women 4 Oncolocy), βραβεύτηκε από τις κ.κ. Έλενα Λινάρδου και Αμάντα Ψυρρή για το σπουδαίο επιστημονικό της έργο αλλά και την πολυετή στήριξη των W4O Hellas.

Η ποιήτρια και στιχουργός κα Λίνα Νικολακοπούλου βραβεύτηκε από τις κ.κ. Ελένη Γαλάνη και Ζένια Σαριδάκη με ειλικρινή συγκίνηση για την υποστήριξη, αλλά και την έμπνευσή της. Η Λίνα Νικολακοπούλου στάθηκε στο πλευρό των Γυναικών στην Ογκολογία από την πρώτη στιγμή και για μια δεκαετία τώρα έμπρακτα ενώνει τη φωνή της μαζί με τη δική τους για ευαισθητοποίηση σε ό,τι αφορά την κοινή μάχη ενάντια στον καρκίνο. Μένουν οι λέξεις και οι στίχοι της να αντηχούν και να εμπνέουν ελπίδα, καθώς προχωρούν σε κοινή αποστολή. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή και η παρουσίαση του νέου της τραγουδιού «Una mujer/μια γυναίκα» που κυκλοφόρησε την Ημέρα της Γυναίκας.

Στην Τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ομ. Καθηγητής κ. Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δρ. Ζέφη Δημαδάμα.

‘’Στην Τελετή  παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων προσωπικότητες της τέχνης, της πολιτικής, της νομικής, της επιχειρηματικότητας, της δημοσιογραφίας, γυναίκες, μέλη της Κοινωνικής μας Επιτροπής που μας στηρίζουν στο έργο μας, όπως οι κ.κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, Σοφία Χηνιάδου, Τένια Μακρή, Αναστασία Πασακοπούλου’’.

Διαβάστε επίσης 

Γυναικολογική ογκολογία: Αντιμετώπιση με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές

Γυναίκες στην Ογκολογία: Ένας στους δύο καρκίνους μπορεί να προληφθεί με προληπτικές εξετάσεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.