Η εξομολόγηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη για την παχυσαρκία – Είναι δύσκολη και ακριβή η προσπάθεια να χάσεις βάρος

Η εξομολόγηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη για την παχυσαρκία και την προσπάθεια που έκανε να χάσει τα κιλά που είχε, δείχνει ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μίλησε χθες Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, στο πώς κατάφερε να καταπολεμήσει την παχυσαρκία, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Άλλωστε, όπως η ίδια έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή της στο Healthstories, όταν κατάφερε να εξηγήσει τη διατροφική της συμπεριφορά, τότε ήταν που ξεκίνησε και την ουσιαστική προσπάθεια να χάσει τα περιττά κιλά ζητώντας βοήθεια από διατροφολόγο.

“Θυμάμαι ήταν Μάιος του 2009, τη χρονιά που αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια από διατροφολόγο, για να χάσω κιλά. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το να ζητάμε βοήθεια, δεν είναι αδυναμία, αλλά ένδειξη ωριμότητας. Ένας ώριμος άνθρωπος δεν είναι αυτός, που δεν χρειάζεται τίποτα, αλλά εκείνος που ξέρει τι χρειάζεται και το αναζητά, για να καλύψει τις ανάγκες του”, είχε πει στο Healthstories.

Μιλώντας την Δευτέρα στην ΕΡΤ, είπε πως η μάχη της με την παχυσαρκία ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια και όπως δήλωσε: “από παιδί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα παραπάνω κιλά, κάποια στιγμή στη νεαρή μου ενήλικη ζωή ξεπέρασα τα 100 κιλά και από εκεί και μετά ήταν πάρα πολύ δύσκολο μόνη μου, οπότε το προσπάθησα να χάσω βάρος γιατί χρησιμοποιούσα αυτές τις δίαιτες, ξέρετε που είναι για όλους την εποχή που ήμουν εγώ νέα ήταν οι χημικού τύπου δίαιτες στη μόδα. Προσπάθησα μια – δυο φορές με αυτές, δεν τα κατάφερα. Και τα κατάφερα πραγματικά όταν βρήκα έναν άνθρωπο έναν διατροφολόγο ο οποίος μπορούσε να με κατευθύνει σωστά, με βάση τις δικές μου διατροφικές επιλογές να μπορέσω να μην στερηθώ και το γλυκό”.

Συνέχισε λέγοντας: “η αλήθεια είναι ότι είναι κάτι δύσκολο, δεν είναι εύκολο χρειάζεσαι βοήθεια υποστήριξη και κυρίως τη δυνατότητα την οικονομική. Πιστεύω αν και εγώ είχα τη δυνατότητα να την έχω δωρεάν θα το είχα κάνει νωρίτερα στη ζωή μου, είναι κάτι το οποίο δεν είναι φθηνό”.

Η κα. Αγαπηδάκη αναφέρθηκε και στα προγράμματα του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της παχυσαρκάις που αναμένεται να ξεκινήσουν από το τέλος του καλοκαιριού. Μετά το πρόγραμμα παιδικής παχυσαρκίας που έχει υλοποιήσει το υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσει και το αντίστοιχο πρόγραμμα για ενήλικες, με δωρεάν υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες και την υποστήριξη ψυχολόγων, διατροφολόγων και όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες.

Η κ. Αγαπηδάκη τόνισε ότι: “Θα δείτε αναλυτικά όταν έρθει η ώρα, τη δράση που περιλαμβάνει και το πως συνδυάζει το φαρμακευτικό μέσο με όλα αυτά που έχουν να κάνουν με την άσκηση, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε να κινούμαστε, να μπει η χώρα μας σε κίνηση, τα παιδιά μας και όχι απλώς να εστιάζουμε στο κομμάτι της διατροφής γιατί αυτό είναι το ένα κομμάτι, το άλλο βασικό έχει να κάνει με τη φυσική δραστηριότητα”.

 

Διαβάστε επίσης

Μεταμοσχεύσεις: Τι αλλάζει για τους υποψήφιους δωρητές – Οι ΜΕΘ που διακρίθηκαν το 2023

Αλκοόλ: Ποια ποτά επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.