Ο έντονος βήχας την τρομοκράτησε και το μυαλό της πήγαινε στο χειρότερο – Δεν περίμενε αυτή τη διάγνωση

Ο έντονος βήχας, είναι η αντίδραση του οργανισμού και ο ασθενής θα πρέπει να εξεταστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα αν ο βήχας επιμένει.

Έτσι, έκανε και μία γυναίκα από τα Χανιά η οποία απευθύνθηκε στον γιατρό, όταν είδε ότι ο βήχας της ήταν έντονος και επίμονος, το μυαλό της πήγε στο χειρότερο σενάριο, αλλά η αιτία βρέθηκε ευτυχώς αμέσως με βρογχοσκόπηση και αντιμετωπίστηκε χωρίς προβλήματα.

Η εξέταση έδειξε ότι ένα κόκκαλο από κουνέλι είχε σφηνώσει στον πνεύμονά της και ήταν εκεί από το περασμένο καλοκαίρι.

“Δεν είναι συχνό το φαινόμενο, αλλά μπορεί να συμβεί”, τόνισε μιλώντας στο zarpanews.gr  ο πνευμονολόγος, Στέλιος Βιττωράκης, με αφορμή τη βρογχοσκόπηση που έκανε πρόσφατα στην ασθενή, σε κλινική των Χανίων.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως το γεύμα είχε γίνει πριν αρκετούς μήνες. Η ασθενής θυμήθηκε εκ των υστέρων πως στραβοκατάπιε και είχε επεισόδιο πνιγμού. Συνήλθε και το γεγονός ότι η ενόχληση πέρασε γρήγορα την καθησύχασε, ώσπου ο βήχας επανήλθε.

“Όταν είδαμε ότι είναι κόκκαλο από κουνέλι, η ασθενής θυμήθηκε ότι είχε το επεισόδιο μήνες πριν, το καλοκαίρι”, σημείωσε ο κ. Βιττωράκης.

Μάλιστα σύμφωνα με τον πνευμονολόγο, παρόμοια περιστατικό έχουν συμβεί στο παρελθόν. “Έχουμε αφαιρέσει κουκούτσι, πλαστικά παιχνίδια και γενικά ξένα σώματα” είπε.

“Το μήνυμα που πρέπει να περαστεί από αυτό το συμβάν είναι πως είτε τα συμπτώματα είναι έντονα, είτε όχι, είτε υπάρχει φλεγμονή, ο ασθενής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Μερικές φορές μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και καλό θα ήταν να μεριμνήσει να εξεταστεί σύντομα” τονίζει ο κ. Βιττωράκης, προσθέτοντας ότι η βρογχοσκόπηση είναι μια ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία για την διερεύνηση πληθώρας παθήσεων και συμπτωμάτων.

φωτό: Στέλιος Βιττωράκης

Διαβάστε επίσης

Νοσηλεία στο σπίτι (ΝΟΣΠΙ): Άλλα 7 νοσοκομεία στο Πρόγραμμα, οι νέες ασθένειες

Τηγάνι ή Air-fryer: Τα υπέρ και τα κατά

Αποφύγετε αυτά τα λάθη στο πλυντήριο πιάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.