Παύλος Μαρινάκης: Ο ύποπτος πυρετός ήταν η αρχή για τη διάγνωση της νόσου του Crohn – «Αφού δεν θα πεθάνω είμαι χαρούμενος»

Η διάγνωση της νόσου του Crohn έγινε πριν περίπου 2 χρόνια και ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε το βράδυ της Τρίτης για την αυτοάνοση ασθένεια που τον ταλαιπωρεί.

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, εξήγησε ότι πρόκειται για ένα «αυτοάνοσο από αυτά που σου αλλάζουν τη ζωή», προσθέτοντας ότι «κατά 99% προήλθε από το άγχος».

Παύλος Μαρινάκης: Ο ύποπτος πυρετός ήταν η αρχή για τη διάγνωση της νόσου του Crohn

«Η ιστορία της διάγνωσης ξεκινά όταν εξελέγην γραμματέας της ΝΔ πριν από περίπου 2 χρόνια και κάτι. Εκείνη την περίοδο κολλάει κορωνοϊό η γυναίκα μου. Ενώ εγώ βγαίνω αρνητικός, έχω έναν πυρετό κάθε απόγευμα. Είμαι γραμματέας της ΝΔ 2-3 εβδομάδες, και κάθε απόγευμα είχα πυρετό 37,5 που το βράδυ έπεφτε. Έκανα εξετάσεις αίματος που μου έδειξαν να κάνω άλλες εξετάσεις, με φόβο να είναι κάτι άλλο, κάποια κακοήθεια.

Όταν έκανα ενδοσκόπηση και βγήκα έξω, μπήκα στο γραφείο του γιατρού και μου ανακοίνωσε ότι έχω νόσο του Crohn. Του λέω “τέλεια”, σχεδόν χάρηκα. Τα έχασε ο γιατρός, μου είπε “είναι σοβαρό, ζεις με αυτό, αλλά το έχεις πάρει πολύ χαλαρά”. Του είπα “εγώ θέλω να ζήσω” και τον ρώτησα “θα πεθάνω από αυτό;”. Μου είπε όχι και μου εξήγησε ότι πρέπει να προσαρμόσεις τη ζωή σου. Αφού δεν θα πεθάνω, είμαι χαρούμενος είπα στον γιατρό», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, μετά τη διάγνωση και τη θεραπεία για την οποία πρέπει να παίρνει κάθε εβδομάδα κάποιο φάρμακο, «κατάλαβα ότι ποτέ δεν πρέπει να μιλάς για κανέναν πριν ξέρεις τι έχει στο σπίτι του».

«Δεν σας κρύβω ότι υποτιμούσα κατά καιρούς συμπτώματα και φοβόμουν να κάνω εξετάσεις. Αν είχα κάνει εξετάσεις πριν 2-3 χρόνια, ίσως το περνούσα πιο ήπια», εξομολογήθηκε.

Αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς και τη σύζυγό του για τη βοήθεια, ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι η νόσος αυτή «θέλει μια προσοχή με το ποτό και το τσιγάρο και γενικά όσα πρέπει να περιορίσεις. Όταν έχεις και παιδί, πρέπει να είσαι ακόμα πιο προσεκτικός».

Καταλήγοντας για την περιπέτεια με την υγεία του ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι «το πρώτο μήνυμα είναι να κάνουμε εξετάσεις και να μη φοβόμαστε να έχουμε ταμπού να μιλήσουμε γι αυτό. Το δεύτερο είναι ότι αυτό όλο μου άλλαξε πολύ τον τρόπο σκέψης, χαλάρωσα σε πολλά, σταμάτησα να έχω απολυτότητες. Επειδή το άγχος μου το προκάλεσε, συνεχίζω να αγχώνομαι αλλά μετά από 5-10 λεπτά, αυτό που έχω μέσα μου με επαναφέρει».

Δείτε περισσότερα στο newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

Οι αναισθησιολόγοι γυρνούν την πλάτη στο ΕΣΥ για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίες – Τι ζητούν

Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο για μία σοβαρή άγνωστη σε πολλούς ασθένεια, πρόδρομο κακοήθειας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.