Πότε έχει γενέθλια ο Άι Βασίλης και ποια είναι η ηλικία του;

Ο Άι Βασίλης υπήρχε από τότε που ήσασταν παιδί, από τότε που οι γονείς σας ήταν παιδιά και από τότε που οι παππούδες σας ήταν παιδιά.

Ποια είναι λοιπόν η πραγματική ηλικία του Άγιου Βασίλη;

Την επίσημη απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει το Email Santa.
Ο Άι Βασίλης, λοιπόν είναι σήμερα 1.752 ετών! Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι λογικό όταν σκεφτούμε ότι η προέλευση του Άγιου Βασίλη προέρχεται από την ιστορία του Αγίου Νικολάου — ενός μοναχού που γεννήθηκε από το 260 έως το 280 μ.Χ., που λίγο πολύ θα ταίριαζε με το χρονικό πλαίσιο της σημερινής του ηλικίας!

Ο Άγιος Νικόλαος, αν και δεν επιβεβαιώθηκε ότι ήταν πραγματικό πρόσωπο, μάλλον θρύλος, ήταν ένας άνθρωπος που πιστεύεται ότι διέπραξε πολλές γενναιόδωρες πράξεις, σκορπίζοντας την καλοσύνη και το πνεύμα της προσφοράς σε πολλές διαφορετικές κοινότητες ανθρώπων.

Ο Άγιος Νικόλαος συνδέθηκε επίσημα με τα Χριστούγεννα το 1823, όταν δημοσιεύτηκε το ποίημα του Clement Clarke Moore, ” A Visit from St. Nicholas”, που αφηγείται την ιστορία του Αγίου Νικολάου και περιγράφει τον Άγιο ως τη φιγούρα των γιορτών που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Πότε έχει γενέθλια ο Άι Βασίλης;

Τα γενέθλια του Άγιου Βασίλη είναι στις 15 Μαρτίου κάθε χρόνο, σύμφωνα με το SantaClaus.com.

Διαβάστε επίσης

Γρίπη, COVID-19 «σαρώνουν» στα παιδιά: Τι να κάνουν οι γονείς, τι λέει νέα εγκύκλιος

Responsible Travel: Τα 10 ελληνικά νησιά για το 2024 που προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες

Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 775 θέσεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας – Αναλυτικός πίνακας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.