Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα – Η ιατρική ανακοίνωση

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό στα επεισόδια οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ.

Η ιατρική ανακοίνωση από το Νοσοκομείο της Νίκαιας, για τον αστυνομικό που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα, την οποίο υπογράφει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα Δρ. Αθανάσιος Ρογδάκης, αναφέρει τα εξής:

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στη 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Σημειωτέον το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, παρά ταύτα άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χειρουργείο, για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

Διαβάστε επίσης

ΙΟΒΕ για Pfizer Θεσσαλονίκη: Συμβολή 1,2 δισ. στο ΑΕΠ της πόλης

Το συνέδριο του Κώστα και της Λίνας, το εγκώμιο του Ηλία και ο άοκνος Βασίλης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.