Η ζωή με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα μέσα από εμπειρίες ασθενών

Ενημερωτική εκδήλωση για τους εργαζομένους της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Ψωρίαση, πραγματοποίησε η Janssen Ελλάδος.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης και η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Ψωριασική Αρθρίτιδα, αποτελούν μία ευκαιρία για εμάς στη Janssen να ενημερωθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε γύρω από θέματα πουαντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ψωριασική νόσο. Με χαρά φιλοξενήσαμε στα γραφεία μας τους εκπροσώπους των ασθενών και τους ευχαριστούμε θερμά που μοιράστηκαν μαζί μας το ταξίδι τους με τη νόσο», δήλωσε η Governmental Affairs & Patient Advocacy Director Janssen Ελλάδος, Βίκυ Οικονόμου.

Μήνυμα ασθενών για ψωρίαση

Βασικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν πως «Η ψωριασική νόσος δεν είναι μεταδοτική, η ευαισθητοποίηση όμως είναι». Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Δερματικά Νοσήματα και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια» και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζην».

Οι εκπρόσωποι μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες, επισημαίνοντας παράλληλα την κρισιμότητα της αλληλεπίδρασης και υποστήριξής τους από όλους τους φορείς καθώς και τη σπουδαιότητα της ευρείας ενημέρωσης του κοινού.

Στη συνάντηση αναδείχθηκε η καθημερινότητα ενός ασθενούς με ψωρίαση και /ή ψωριασική αρθρίτιδα, και οι κρίσιμοι παράγοντες για την αντιμετώπιση της ασθένειας όπως η συστηματική παρακολούθηση από τον θεράποντα ιατρό και η ανάπτυξη ενός εξατομικευμένου σχεδίου θεραπείας.

O πρόεδρος του Συλλόγου «Επιδέρμια», Ρένος Βαμβακούσης δήλωσε σχετικά:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης θα ήθελα να επισημάνω τη σημασία της συνεργασίας των διαφορετικών εμπλεκόμενων φορέων υγείας. Είναι ιδιαίτερη τιμή μας που η φαρμακευτική εταιρεία Janssen συντάσσεται με το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης & Πρόσβαση σε όλους & με την έμπρακτη ασθενοκεντρική της προσέγγιση. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη σημερινή εκδήλωση στην εταιρία Janssen που μας έδωσε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε για την ψωρίαση και τις δράσεις μας ως σύλλογος.»

Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας «ΡευΜΑζήν», Φωτεινή Ασημακοπούλου δήλωσε:

«Η ευαισθητοποίηση της εταιρίας Janssen και των υπαλλήλων της σε θέματα που αφορούν τους ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα μας δίνει κίνητρο να συνεχίζουμε το έργο μας και να υποστηρίζουμε τους ασθενείς μας.

Διαβάστε επίσης

Ψωρίαση: Πώς επηρεάζει η υψηλή αρτηριακή πίεση τα συμπτώματά της

Μύθοι και αλήθειες για την ψωρίαση

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.