Απολύθηκε ογκολόγος από το Θεαγένειο Θεσσαλονίκης μετά τις καταγγελίες καρκινοπαθών για απάτη και χρηματισμό

Απολύθηκε από το Δημόσιο ογκολόγος του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που καταγγέλθηκε από καρκινοπαθείς για απάτη και χρηματισμό. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπου είχαν απευθυνθεί με μηνύσεις ασθενείς του. Η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Απολύθηκε ογκολόγος μετά τις καταγγελίες καρκινοπαθών για απάτη και χρηματισμό

Κατά πληροφορίες, ο γιατρός κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα από ασθενείς για αντικαρκινικά φάρμακα που χορηγούνται δωρεάν, ενώ, φέρεται να υποσχόταν – με το αζημίωτο – ότι είναι σε θέση να τους τοποθετήσει σε λίστες προγραμμάτων για κλινικές μελέτες, δίνοντάς τους ελπίδες ίασης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο εισαγγελέας έχει στα χέρια του δικογραφία που περιλαμβάνει 29 περιπτώσεις οι οποίες οδήγησαν στην απόλυσή του, σύμφωνα με τη Voria.gr.

Τα διοικητικά όργανα του νοσοκομείου είχαν κινήσει διαδικασίες σε βάρος του γιατρού αμέσως μετά την πρώτη καταγγελία και αρχικά είχε επιβληθεί ποινή έξι μηνών αργίας με αναστολή. Ακολούθησε η καταγγελία που αφορούσε ασθενή από τη Χαλκιδική στον οποίο πρότεινε να του χορηγήσει φάρμακο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την υπόσχεση ότι θεραπεύει τον καρκίνο ακόμη και στα τελευταία στάδια, ζητώντας το ποσό των 10.000 ευρώ. Κινήθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, τέθηκε σε αργία, ενώ ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του. Πλέον όμως αποφασίστηκε η οριστική του απόλυση από το δημόσιο, απόφαση που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες.

Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων ασωμάτων ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας βρήκαν στοιχεία και επιβεβαίωσαν την απάτη από τις καταθέσεις καρκινοπαθών και συγγενών τους. Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται περιπτώσεις στις οποίες πουλούσε το φάρμακο – μαϊμού, σε άλλες υποστήριζε ότι υπάρχει θεραπεία σε πειραματικό στάδιο στην οποία είχε ο ίδιος πρόσβαση και σε ορισμένες καταγγέλθηκε ότι εισέπραττε «φακελάκια» για να παρακάμπτει τη σειρά των χειρουργείων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην οποία μηνύθηκε ότι πήρε το ποσό των 45.000 ευρώ για να φέρει φάρμακο από τις Ηνωμένες Πολιτείες που είχε δήθεν θεαματικά αποτελέσματα.

Συνολικά φέρεται ότι απέσπασε το ποσό πλέον των 130.000 ευρώ από ασθενείς και συγγενείς τους από το 2017 μέχρι το 2022.

Διαβάστε επίσης

Αγαπηδάκη: Μη μας ξεγελάει ο καιρός, γιατί η γρίπη κυκλοφορεί – Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Φυτική διατροφή – Πώς επηρεάζει τον διαβήτη, τις καρδιαγγειακές και γυναικολογικές παθήσειες ακόμα και τον καρκίνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.