Η Ιατρική Σχολή Αθηνών υποδέχεται τους φοιτητές με την τελετή της «Λευκής Ποδιάς»

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, σήμερα Πέμπτη 02/11/2023 σε μια λαμπρή «Τελετή» υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές/ φοιτήτριές της. Το αμφιθέατρο Φυσιολογίας «Γ. Κοτζιάς», «είδε» μια ξεχωριστή «λευκή μέρα», καθώς ντύθηκαν οι μελλοντικοί ιατροί με την πρώτη τους ιατρική ποδιά, με το ονοματεπώνυμό τους.

Η γιορτή της «Λευκής ποδιάς», ή «White Coat Ceremony», αποτελεί ιστορική παράδοση στις μεγαλύτερες ιατρικές Σχολές του κόσμου και σηματοδοτεί την είσοδο των νεοεισερχομένων φοιτητών στην ιατρική επιστήμη.

Καλωσόρισαν τους πρωτοετείς φοιτητές/φοιτήτριες οι: Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής Ε. Ευσταθόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής Εμμ. Πικουλής, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Ν. Αρκαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Κ. Τσιούφης. Όλοι οι ανωτέρω αναφέρθηκαν στη σημαντική επιτυχία των φοιτητών και τους ευχήθηκαν να έχουν μια λαμπρή πορεία και να αναδειχθούν στην Ιατρική Επιστήμη.

Το πρώτο «ταξίδι» στην Ιατρική Σχολή

Οι Καθηγητές κ.κ. Δημήτριος Μπούμπας και Δημήτριος Βασιλόπουλος, υπεύθυνοι του Γραφείου Εκπαίδευσης της Σχολής παρουσίασαν το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών και έκαναν στους φοιτητές ένα πρώτο «ταξίδι» στην Ιατρική Σχολή.

Χαιρετισμό απηύθυναν: η Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Καθηγήτρια Π. Λάγιου, ο Σύμβουλος για θέματα Προσβασιμότητας Καθηγητής Θ. Παπαρρηγόπουλος, η συντονίστρια της Επιτροπής Erasmus – Civis Καθηγήτρια Μ. Πέππα.

Θερμό καλωσόρισμα στους πρωτοετείς φοιτητές/τριες, έκανε και η Γραμματέας της Ιατρικής Σχολής Δρ Ελένη Βασιλοπούλου, τονίζοντας ότι όλο το διοικητικό προσωπικό της Σχολής θα βρίσκεται στο πλευρό τους, αρωγός μέχρι το τέλος της φοίτησής τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο ιστορικός φοιτητικός σύλλογος της Ιατρικής Αθηνών (ΣΦΙΑ) «Γρηγόρης Λαμπράκης». Πολλές πληροφορίες δόθηκαν στους φοιτητές από εκπροσώπους της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας-ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟ, από την Hellenic Medical Students’ International Committee και από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος.

Στην εκδήλωση συγκίνηση προκάλεσε και η απονομή βραβείων στις τρεις πρώτες αριστεύσασες φοιτήτριες που αποφοίτησαν το περασμένο καλοκαίρι, στις κ.κ.
Μαρία Σταμελάκη, Μαρία Ξένου και Αντωνία Αλεβίζου, καθώς και στις τρεις πρώτες
νεοεισαχθείσες φοιτήτριες κ.κ. Ζωή Λουκά, Ελένη Λυκούδη και Αικατερίνη Καραγιάννη.

Στην ιδιαίτερη αυτή τελετή παρευρέθησαν και η Διευθύντρια του Τομέα Βασικών Ιατρικών Επιστημών Καθηγήτρια κα Έφη Μπάσδρα, ο Διευθυντής του Τομέα Παθολογίας Καθηγητής Ν. Τεντολούρης καθώς και μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής.

Η Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής εύχεται σε όλους του φοιτητές/τριες η γιορτή της λευκής ποδιάς να σηματοδοτήσει την αρχή μιας δημιουργικής πορείας στην επιστήμη και την κοινωνία.

Διαβάστε επίσης

Η Κουίν Λατίφα μίλησε για το στίγμα του βάρους στην ιατρική περίθαλψη

Η υγεία του εγκεφάλου επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε άτομα άνω των 50 ετών

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.