Η προσωπική μάχη ενός σεφ με κοιλιοκάκη – Γαστρονομία και ζωή χωρίς γλουτένη

Πώς μπορεί να είναι η ζωή ενός σεφ με κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη; Δύσκολη, αλλά η αγάπη και το πάθος για τη γαστρονομία έγινε κινητήριος δύναμη για να συνδυαστούν δύο αντίθετες πλευρές της καθημερινότητας.

Ο pastry chef Μαρίνος Κοσμάς με στόχο να εμπνεύσει έμπειρους/ες μάγειρες/σσες, αλλά και αρχάριους/ες να δημιουργήσουν απολαυστικά γεύματα χωρίς γλουτένη, που θρέφουν το σώμα και αιχμαλωτίζουν την ψυχή, δημιούργησε συνταγές για ανθρώπους που ζουν με κοιλιοκάκη.

Η νέα έκδοση, με τίτλο «Γαστρονομία και Ζωή χωρίς γλουτένη, εξερευνώντας τον κόσμο της Gluten-free διατροφής», είναι ένα βιβλίο συνταγών, που γεννήθηκε από την προσωπική μάχη του συγγραφέα με την κοιλιοκάκη και μέσα από τις σελίδες του μας προσκαλεί σε ένα δελεαστικό και ταυτόχρονα γευστικό ταξίδι. Κυκλοφόρησε επίσημα στις 16 Οκτωβρίου 2023 και διατίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο αποκλειστικά από τις Εκδόσεις Gastronomy Essentials.

Η έκδοση προλογίζεται από: την κ. Μπαρέρα Σοφία, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης (Hellenic Coeliac Society), την κ. Έλενα Τσιελέπη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Κοιλιοκάκης Κύπρου (Cyprus Coeliac Association) και τον κ. Χάρη Δημοσθενόπουλο MMedSci.SRD. Phd, Κλινικό Διαιτολόγο – Βιολόγο, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Γαστρονομικά, χωρίς γλουτένη, θαύματα…

Ο Μαρίνος Κοσμάς αποτελεί ζωντανή απόδειξη της ανθεκτικότητας και της γαστρονομικής καινοτομίας. Το βιβλίο του αντανακλά την ακλόνητη αποφασιστικότητά του, που μετέτρεψε τις αντιξοότητες σε ευκαιρία να σκορπίσει χαρά και να δημιουργήσει γαστρονομικά, χωρίς γλουτένη, θαύματα.
«Σκοπός μου είναι αυτό το βιβλίο να γίνει όπλο στη μοναχικότητα, δύναμη στην περιθωριοποίηση του κοιλιοκακικού παιδιού, ξενοιασιά στο φαγητό της μαμάς, ευχαρίστηση ενός κοιλιοκακικού ζευγαριού. Να λειτουργήσει ως ένα ακόμα εργαλείο στους πάσχοντες από αυτή τη νόσο και να τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργούν μόνοι τους αυτά που επιτρέπεται να γεύονται. Ελπίζω να το απολαύσετε και να πορευτείτε μαζί του, σε μία ζωή ευτυχισμένη, χωρίς γλουτένη», λέει ο Μαρίνος Κοσμάς.
Με βαθιά κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κοιλιοκάκη, ο Μαρίνος Κοσμάς έχει δημιουργήσει μία συλλογή 49 συνταγών που υπερβαίνει τους διατροφικούς περιορισμούς, φέρνοντας χαρά και γεύση σε κάθε γεύμα.

 

Από ένα πλούσιο «Πρωινό για όλους», μέχρι μαγευτικές «Βραδιές με φίλους», «Ρομαντικό δείπνο» κ.ά., κάθε κεφάλαιο αποκαλύπτει ένα κόσμο δυνατοτήτων, όπου η κουζίνα χωρίς γλουτένη είναι ταυτόχρονα ρομαντική, περιπετειώδης, καθημερινή, γιορτινή και απολαυστική.

Αναλυτικά, τα κεφάλαια του βιβλίου περιλαμβάνουν: Πρωινό για όλους – Παιδικό πάρτι – Picnic-εκδρομή στη φύση – Κυριακάτικο Τραπέζι – Street food – Διάφορα snacks για το γραφείο & το σχολείο – Ρομαντικό δείπνο – Βραδιές με φίλους.

Ορισμένες από τις συνταγές που φιλοξενούνται στις σελίδες της έκδοσης είναι: Granola, Πιροσκί, χειροποίητες Παπαρδέλες θαλασσινών, Μπάρες δημητριακών, Ψωμί στη γάστρα, Γαλακτομπούρεκο, Bao bun, Lemon drizzle cake, Veggie skewers, Παέγια, Pancakes, Donuts, Αυγόφετες της γιαγιάς κ.ά.

 

Με έμπνευση και αφετηρία τις συνταγές του βιβλίου μπορείτε να ξεκινήσετε τις δικές σας γαστρονομικές περιπέτειες, να ανακαλύψετε τα μυστικά ενός κόσμου χωρίς γλουτένη, την πραγματική ουσία της τροφής και τη δύναμη ενός κοινού γεύματος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά.

Το βιβλίο «Γαστρονομία και Ζωή χωρίς γλουτένη, εξερευνώντας τον κόσμο της Gluten-free διατροφής», διατίθεται αποκλειστικά online και οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να το αποκτήσουν, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα παραγγελίας.

 

Διαβάστε επίσης

Ο άστοχος Μπάμπης, ο αποτελεσματικός Άρης και ο υπομονετικός Ολύμπιος

Παγκόσμια Ημέρα καρκίνου του μαστού: Κάλεσμα Σακελλαροπούλου για δωρεάν προληπτικό έλεγχο, στο Προεδρικό Μέγαρο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.