Οδοντοτεχνίτης έκανε οδοντιατρικές πράξεις στην Ηλιούπολη – Στον εισαγγελέα μετά από καταγγελία

Παράνομες οδοντιατρικές πράξεις διενεργούσε οδοντοτεχνίτης στην Ηλιούπολη, σε χώρο που που δεν διέθετε άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου, προσποιούνταν τον οδοντίατρο αποκομίζοντας χρήματα για τις παρεχόμενες υποτιθέμενες ιατρικές υπηρεσίες του, στους ασθενείς πελάτες του.

Πρόκειται για άτομο το οποίο δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είναι οδοντοτεχνίτης χωρίς ωστόσο να έχει προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που να το πιστοποιούν.

Η αποκάλυψη της απάτης για τον 51χρονο έγινε έπειτα από την καταγγελία που προέβη 59χρονος ασθενής του, στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος πέρασε δύσκολες στιγμές από τις «οδοντιατρικές εργασίες» που του έκανε.

Σύμφωνα με την επιτροπή ελέγχου Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, όπου πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο μετά από καταγγελία, ο χώρος ήταν διαμορφωμένος σε οδοντιατρείο και ο οδοντοτεχνίτης ανέμενε ασθενή για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών. Ο ασθενής ήταν παρών στη διάρκεια του ελέγχου.

Προκαταρκτική εξέταση

Προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα αυτά της απάτης και των σωματικών βλαβών, θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, αναφορικά με τη δράση «μαϊμού» οδοντιάτρου απο την Ηλιούπολη.

Ο 51χρονος συνελήφθη μετά απο καταγγελία πελάτη του και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της άσκησης επαγγέλματος χωρίς πτυχίο. Γι’ αυτό το αδίκημα ο οδοντοτεχνίτης, όπως ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στην Αστυνομια και όχι οδοντίατρος στο επάγγελμα, θα δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής επισημαίνει τα εξής:

“Οδοντοτεχνίτης διενεργούσε παράνομα οδοντιατρικές πράξεις στην Ηλιούπολη και μάλιστα σε χώρο που δεν διέθετε άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου.

Όπως διαπιστώθηκε από επιτόπιο έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, μετά από σχετική καταγγελία, ο χώρος ήταν διαμορφωμένος σε οδοντιατρείο και ο οδοντοτεχνίτης ανέμενε ασθενή για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών. Ο ασθενής ήταν παρών στη διάρκεια του ελέγχου.

Αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή Αστυνομικής Δύναμης η οποία προσήγαγε τον οδοντοτεχνίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης και ήδη παραπέμπεται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος του ΟΣΑ κ. Αθανάσιος Υφαντής τόνισε ότι ‘αποτελεί βασική προτεραιότητα η προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Οδοντιατρικού Επαγγέλματος με την η πάταξη της παράνομης άσκησης’.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι οδοντιατρικές πράξεις μπορούν να διενεργούν μόνο Οδοντίατροι, που είναι εγγεγραμμένοι στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους και σε χώρους που διαθέτουν Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας Οδοντιατρείου ή Πολϋοδοντιατρείου. Ο αγώνας μας είναι και θα είναι διαρκής.

Διαβάστε επίσης

Υπουργείο Υγείας: 40 δομές Ψυχικής Υγείας, μέχρι το τέλος του 2023

Νέο σύστημα επιλογής διοικητών νοσοκομείων – Πώς θα γίνει η αξιολόγηση και από ποιους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.