Νοσοκομείο «Μεταξά»: Τι απαντά η διοίκηση στις νέες καταγγελίες για αναβολή χειρουργείου

Απάντηση στις νέες καταγγελίες που έκαναν η ΟΕΝΓΕ και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής,  για αναβολή προγραμματισμένου χειρουργείου σε ασθενή  έδωσε ο αναπληρωτής διοικητής, του Νοσοκομείου «Μεταξά», Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή, ο ασθενής για τον οποίο γίνεται λόγος, υποβλήθηκε σε πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων καρδιολογικής και πνευμονολογικής εκτίμησης.

Δεδομένου ότι επρόκειτο για ρομποτική χειρουργική επέμβαση, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πνευμονολογική εκτίμηση, λόγω της ιδιαίτερης στάσης του σώματος που λαμβάνουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Νοσοκομείο Μεταξά: Τι απαντά η διοίκηση

Ο ασθενής, αναφέρει ο διοίκηση του νοσοκομείου, κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου από τους πνευμονολόγους του Νοσοκομείου «Μεταξά» (άπνοιες) και για αυτό του δόθηκαν συστάσεις για διενέργεια εξειδικευμένης εξέτασης (μελέτη ύπνου) η οποία διενεργείται σε συγκεκριμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Παράλληλα, τονίστηκε στον ασθενή ότι δε θα χάσει τη σειρά του στη λίστα χειρουργείου του Νοσοκομείου«Μεταξά» και εφόσον μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης δοθεί το πράσινο φως, θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα χειρουργείου.

Σημειώνεται ότι, ο ασθενής είναι περιπατητικός σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν προκύπτει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλειά του από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ούτε από την ολίγων ημερών αναβολή του χειρουργείου, που προέκυψε για ιατρικούς λόγους, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας του και της ομαλής αφύπνισης μετά τη χειρουργική επέμβαση, καταλήγει η ανακοίνωσή του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο συνδικαλιστής του Συλλόγου, ο Π.Ν., εισήχθη στις 20/9/2023 στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, στην Ουρολογική Κλινική προκειμένου να πραγματοποιηθεί σε τακτικό χειρουργείο στις 22 Σεπτεμβρίου και ενώ γινόταν ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος, του έδωσαν εξιτήριο την επόμενη μέρα γιατί το νοσοκομείο δεν είχε την δέουσα καρδιολογική υποστήριξη, ούτε τη δυνατότητα να κάνει μία εξέταση που θεωρούσαν αναγκαία (μελέτη ύπνου).

Διαβάστε επίσης 

Νοσοκομείο Μεταξά: Του έδωσαν εξιτήριο χωρίς να κάνουν την επέμβαση

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Με απόφαση Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.