Έγκυος γέννησε στο ασθενοφόρο, μόλις έφυγε από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Δάκρυα χαράς και συγκίνησης προκάλεσε η είδηση ότι μία έγκυος, το τελευταίο πρόσωπο που μεταφέρθηκε χθες το βράδυ κατά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, γέννησε μέσα στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί της είναι καλά στην υγεία τους και όλοι όσοι μετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ένιωσαν δέος και συγκίνηση στο άκουσμα της είδησης ότι μία έγκυος από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης γέννησε μέσα στο ασθενοφόρο, τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου και η ασφαλής μεταφορά των νοσηλευόμενων σε αυτό σε άλλα νοσοκομεία και στο πλοίο ‘Αδαμάντιος Κοραής”.

Παράλληλα, μεταφέρθηκαν άλλα 11 νεογνά επίσης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Καβάλα και άλλο ένα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ο φλόγες έφτασαν μέχρι και την αυλή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και με βάση τον σχεδιασμό, αρχικά απομακρύνθηκαν τα 12 βρέφη που υπήρχαν στην μονάδα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε ότι “τα νεογνά ήταν τα πρώτα που φύγανε και βρίσκονται ήδη στην Καβάλα, εκτός από ένα που πήγε στο νοσοκομείου Παπαγεωργίου”.

Σημειώνεται ότι το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» αναχώρησε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την Καβάλα, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην περιοχή από τους καπνούς.

Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ευχαρίστησε το ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και όλο το άλλο προσωπικό του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την πετυχημένη εκκένωση, αφού για πρώτη φορά συνέβη κάτι τέτοιο πρωτόγνωρο.
“Να επιστρέψουν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αυτή την στιγμή αποκλείεται, αφού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και γι αυτό άλλωστε τα ξημερώματα αποφασίστηκε η εκκένωση”, είπε και ευχήθηκε να είναι γεροί η μητέρα και το μωράκι που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Διαβάστε επίσης

Τι κάνει στο σώμα ένα ποτήρι κρασί κάθε μέρα – Οι περίπλοκες επιπτώσεις

9 στους 10 νοσηλευτές εξουθενωμένοι από την πανδημία – Μεγάλο το ποσοστό αποχώρησης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.