Εκπαιδευμένος πολίτης στις Πρώτες Βοήθειες έσωσε θύμα τροχαίου στην Κέρκυρα

Η ορθή γνώση παροχής Πρώτων Βοηθειών μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για μία ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως συνέβη την Παρασκευή (18/9) στην Κέρκυρα, όπου πολίτης που είχε εκπαιδευτεί στις Πρώτες Βοήθειες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.)  κατάφερε να επέμβει αποτελεσματικά σε θύμα τροχαίου, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υγείας του άτυχου συμπολίτη μας.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής (18/9) σημειώθηκε τροχαίο στην Εθνική Λευκίμμης της Κέρκυρας, όταν όχημα τραυμάτισε σοβαρά διερχόμενο πεζό. Στο σημείο βρισκόταν συμπολίτης μας που είχε εκπαιδευτεί στις Πρώτες Βοήθειες από τον Ε.Ε.Σ. και με τις γνώσεις του κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία με την ζώνη του κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο πολύτιμο χρόνο μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Παράλληλα κατάφερε να διασφαλίσει το σημείο της σύγκρουσης ώστε να μην προκληθεί άλλο ατύχημα από διερχόμενο όχημα.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μάθουν Πρώτες Βοήθειες, οι οποίες μπορούν να σώσουν, ανά πάσα στιγμή, μία ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Αναλυτικές πληροφορίες για τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. στο https://www.samarites.gr/?section=1323&language=el_gr

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.